Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Hudiksvalls FF distriktsmästare efter Axels hattrick

Vissa dagar är bra fantastiska ändå. Som en dag som denna. Strålande sol, sensommar, målchanser åt båda håll, mycket folk på läktaren. Och Hudiksvalls FF är distriktsmästare i fotboll.

Ja det var en sommarkväll vi inte sett på länge på våra breddgrader när matchen startade. Strålande sol och behaglig värme. Även matchen var stekhet. De 330 åskådarna skulle nu få se en ny distriktsmästaren koras.

Lite oväntat så startade Iggesund klart bäst. Redan efter 15 sekunder fick ex-huffaren Alvin Brisvåg ett friläge efter en framspelning av Christian Brolin, men Sebastian Jonsson i målet räddade. Redan några sekunder senare så upprepades dock det hela men från andra kanten. Brolin sätter Brisvåg i friläge och Sebastian räddar. Då hade det gått 90 sekunder av matchen och man undrar ju hur matchen hade blivit om någon av dessa lägen suttit. Såhär i efterhand kan man konstatera att Iggesund hade nog behövt sätta de där lägena för att kunnat göra riktig match av detta.

Hudiksvalls FF tog nämligen över matchbilden ganska omgående och börjar även skapa egna klara målchanser.

Efter ungefär halvtimmen så hade matchen satt sig något och det blev mer av att Hudiksvalls FF ägde bollen mest hela tiden och Iggesund försvarade sig. Ett för dagen roterande HuFF trillade boll ganska bra men Iggesund försvarade sig också bra med många man bakom bollen.

När vi trodde att det skulle bli en mållös halvlek så satt till slut ledningsmålet för Hudiksvalls FF i minut 43. Ett tag gjorde HuFF ett par hörnmål i serien, men nu var det ett tag sedan. Så det vad dags nu. Alex Jonsson med hörnan som Pelle Hedlund kan måtta in i högra krysset med pannan.

Andra halvlek började ungefär som den första. Iggesund gör det bra med en tät defensiv som Hudiksvalls FF har lite svårt att spela sig igenom. Dessutom har de flera bra offensiva hot som de kan kontra med och som man alltid behöver hålla ett öga på. I minut 53 visade laget just detta. Då ville Brisvåg betala tillbaka Brolin för hans fina framspelningar i första halvlek och satte sin lagkompis i ett jätteläge framför mål. Men åter igen var Sebastian Jonsson där och gjorde en fin räddning.

Det skulle visa sig vara sista hoppet för Iggesund som verkar bli allt tröttare av att jaga boll en hel match. Efter en period av stiltje i matchen började HuFFs spelövertag resultera i målchanser igen. Inbytte Axel Näsholm hade i andra halvlek lekstuga från sin kant och kunde kyligt sätta ett friläge till 2-0 i minut 76 efter pass av Pelle Hedlund. Nu var det tiki-taka från bortalaget. Och endast tre minuter senare väggar han sig fram tillsammans med Cihan och kan sätta 3-0. I matchens absoluta slutskede sätter han även 4-0 efter lite kalabalik runt Iggesunds målvakt.

Axel Näsholm måste såklart lyftas fram i denna match. Han kommer in och gör tre mål och är kreativ från sin kant. Sebastian Jonsson måste också prisas då han gjorde tre jätteräddningar i viktiga lägen. Det var också kul att se spelare som Johan Olsson och Bassim Nassir. Spelare som inte spelat så mycket under säsongen, göra pigga insatser.

En fin insats av grabbarna och de var helt klart värda att lyfta DM-bucklan.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Guillermo Silva