Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Hudiksvalls FF – Gottne IF 3-2

Motståndet

Gottne är ett lag som satsar mot toppen i division 2 Norrland. Föregående säsong slutade laget femma i serien.

Örnsköldsviksklubben har spelat 8 matcher på försäsongen med 3 vinster, 3 oavgjorda och 2 förluster. Vinsten mot Team TG måste anses vara lagets finaste skalp.

Resultat

3–2 (2–1)

15` 1-0 Jesper Lindholm (assist Axel Näsholm)

18` 2-0 Axel Näsholm (assist Araya Zerai)

44` 2–1 Jack Green

51` 3–1 Axel Näsholm

80` 3–2 Danny Harmon.

Matchen

Den första halvtimmen i matchen är nog den bästa perioden på hela försäsongen för Hudiksvalls FF. Man dominerade matchen totalt och Gottne hade svårt att ta sig över halva plan. Möjligen skulle det gjorts något till mål här, men det är svårt att klaga när det ändå stod 2-0 efter 18 minuter. Det första gjorde Jesper Lindholm efter en hörna av Axel Näsholm och det andra gjorde Axel själv efter inspel från assistkungen Araya Zerai.

Sedan jämnade dock spelet ut sig något och Gottne kunde också göra ett reduceringsmål innan paus. Målet petades in från nära håll av Jack Green, en profil som öst in mål i flera klubbar inom norrlandsfotbollen, bland annat Söderhamn.

I halvlek två fortsatte Hudiksvalls FF vara det spelförande laget och Axel Näsholm kunde tidigt pricka in 3-1 från distans. Axel visar alltså sin klass ännu en match och står bakom samtliga tre mål i genrepet.

Matchen tappar lite i kvalité, men känslan är att Hudiksvalls FF har kontroll över matchen. Efter lite slarv i hudikförsvaret tillkommer dock en indirekt frispark i slutet av matchen som Gottne kunde utnyttja och reducera till slutresultatet 3-2. Ett någorlunda jämt resultat som är något missvisande då Hudiksvalls FF hade det mesta och det bästa av spelet.

Tränare Pelle Lindberg om matchen

“Första halvtimmen har vi fullständig kontroll. Resultatet speglar kanske inte matchen och det är något vi måste hitta sätt att förbättra. Det blir lite mycket en och en och lite statiskt. Men ett bra genrep, nu ska vi ta med oss detta till premiären. Det är då det gäller.”

Nästa match

Nu är träningsmatcherna slut och allvaret börjar. Lördag 1 april kl 16:00 rivstartar årets seriespel med match mot toppkonkurrenten Österåker United FK hemma på vår hemmaborg.

Text: Henrik Pettersson – Bild: Peter Scott