Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Hudiksvalls FF – Sandvikens AIK FK

Motståndet

Sandvikens AIK förväntas enligt många bli ett topplag i årets division 2 norra Svealand. Föregående säsong kom man 7:a i serien, men visade stundtals upp ett spel som borde gjort att man slutade högre upp. Inför denna säsong har man satsat ytterligare och fått in några spännande nyförvärv.

På försäsongen har man vunnit 3 matcher och förlorat 2. En av förlusterna var en knapp förlust mot Gefle. Laget hade innan denna match gjort hela 18 mål på dessa 5 matcher.

Resultat

1–0 (0–0)

47´ 1–0 Pelle Hedlund (assist Axel Näsholm)

Matchen

Det märktes att det var två bra lag som börjar hitta strukturerna nu efter en lång försäsong. Första halvlek var ett ställningskrig mellan två bra fotbollslag som hade respekt för varandra, men där Hudiksvalls FF hade det mesta av det bästa. Men ”hypen” runt årets Sandvikens AIK är uppenbarligen inte oförtjänt och de var inte ofarliga.

Andra halvlek börjar med en rivstart där Araya från sin högerkant når Axel vid bortre stolpen som nickar bollen vidare till Pelle Hedlund som får in bollen i nät. Hudiksvalls FF tar över mer och mer nu och känns numret större. Efter några byten och ett försök till forcering av motståndarna så jämnar matchen dock ut sig lite och Sandviken har även ett par riktigt farliga lägen. Men det känns ändå som en stabil seger för vårat rödvita lag, och om något så skulle vinsten kanske varit lite större än den blev. 3-1 hade kanske speglat matchen bättre.

Tränare Kalle Ersjons om matchen

“Det var mycket som var bra. Och det var mycket som vi känner att vi kan göra bättre. Jag tycker att vi borde leda i halvtid. Kanske inte för att vi är så mycket bättre än dem, men för att vi kan göra våra saker lite bättre. Men det känns stabilt ändå. Det finns en bra grundnivå. Men sen är man alltid kräsen och man vill mer. Och det tror jag är viktigt för alla i laget. Att man är nyfiken och vill ta reda på vad vårat max är på både match och träning”.

Nästa match

Nästa helg är det dags för generalrepetition. Årets sista träningsmatch spelas mot norrtvåans Gottne IF hemma på Sparbanken Arena. 13:00 rullar kulan igång.

Text: Henrik Pettersson