Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Hudiksvalls FF vinnare igen efter ramträffarnas match

Hudiksvalls FF är äntligen tillbaka i vinnarspåret igen efter en fin vinst mot ett bra Skiljebo SK. Det efter en mycket speciell första halvlek som hade det mesta och ett hattrick av en viss Cihan Sener.

Liksom i DM-finalen mot Iggesund tidigare i veckan så började matchen med en rivstart av motståndarlaget. Redan i första minuten slarvades det i försvaret vilket mynnar ut i ett trippelläge för Skiljebo. Men målvakt Andreas Molin och stolpen stod i vägen för en tidig kalldusch.

Den där inledningen visade sig bli en indikation på hur halvleken skulle se ut för det blev en minst sagt händelserik första halva. Redan i minut 6 höll sig Cihan framme på ett inspel från Araya och skarvade likt en sann målpetare läckert in bollen till 1-0. Vi har sedan tidigare fastslagit att Araya och Cihan är de bästa av lekkamrater och det visade de igen 7 minuter efter ledningsmålet då Cihan åter igen skarvade in ett fint inspel från Araya till 2-0.

Spelarna visar ett helt annat självförtroende nu och försöker spela sig genom motståndarna. Det lyckades ibland och det resulterade en del fina chanser, men lyckas inte ibland också och då blir det en del farliga bolltapp och en och annan ”indianare”. Men de fortsätter ändå försöka trilla boll och spela sig upp, och det kräver sin trygghet och självförtroende. Det ska också sägas att Skiljebo är ett mycket bra fotbollslag och har ett presspel som Hudiksvalls FF har stora problem med. De har också mycket av bollinnehavet i första halvlek och visar prov på en fin offensiv. Hudiksvalls FF försvarar sig bra och klarar, med vissa bekymmer, av att freda målet.

Och det finns ju baksidor med att pressa högt också, och det är att det ofta uppstår ytor bakåt. Detta kunde Hudiksvalls FF utnyttja och det visade främst den offensiva trion Näsholm, Sener och Zerai gång på gång. Axel träffar stolpen i minut 25. Araya passar fram Cihan igen till ett superläge strax därefter. Cihan betalar tillbaka till Araya genom att friställa honom, men hans avslut tar i ribban efter att han fått en liten knuff vid skottillfället. I minut 38 träffar Axel stolpen igen.

I anfallet efter får istället Skiljebo till slut hål på Molin genom ett kliniskt avslut inifrån straffområdet och en mycket händelserik halvlek slutar med 2-1 till Hudiksvalls FF.

Känslan är att det är surt att det bara skiljer ett mål mellan lagen efter alla de där ramträffarna, när dessutom Skiljebo visat att de är ett riktigt bra lag.

Tur då att andra halvlek inte alls blev lika chansrik. Båda lagen hade kanske tömt sig under första halvlek för under andra halvan blev det mer av ett ställningskrig. Några halvchanser fick vi se, och då var det Skiljebo som hade någon mer av den varan. Därför var det skönt när 3-1 kom i minut 75. Och gissa vem som gjorde det? Cihan Sener såklart. Han fullbordar sitt hattrick, och eftersom Araya var utbytt så verkade han tänka att han får göra det på egen hand istället då han stångade sig fram på högerkanten och kunde placera in bollen. Motståndarna hävdade faul, men Håstas hjälte var helt enkelt starkare än sin back.

Det kändes som spiken i kistan, och Skiljebos forcering vållade det utmärkta HuFF-försvaret inga större problem.

Sammantaget kan man konstatera att man kunde se mycket av vårens fina lir i dagens match. Passningarna kanske inte sitter riktigt så bra som då, och det gjordes en del enkla misstag som kunde blivit kostsamma. Men stundtals blixtrade laget till och visar den där skyhöga kapaciteten som finns i laget. En fin vinst mot ett bra motstånd blev slutpunkten på en intensiv matchperiod. Perfekt att ta med sig in på upploppet av serien.

Text och bild: Henrik Pettersson