Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Hudiksvalls FF – Friska Viljor FC 3 – 0

Motståndet:

Örnsköldsvikslaget Friska Viljor FC spelar liksom Hudiksvalls FF i division 2, men i division 2 norra. Där gjorde man det riktigt bra föregående säsong då man nådde positivt kval.

Resultat

3 – 0 (2-0)

28´ 1-0, Andreas Smedbakken(ass Araya Zerai)

30´ 2-0, Yosef Aksoy (ass Araya Zerai)

72´ 3-0, Axel Näsholm

Matchen

Det märktes på båda lagen att det var första matchen för året. Det var stundtals ett något torftigt spel hos båda lagen i en jämnare match än vad siffrorna visar. Friska Viljor var inte ofarliga och missade exempelvis en straff. Men Hudiksvalls FF har en hög högstanivå och stack upp med några briljanta anfall. Resultatet var fullt rättvist.

Ville Söderlund fick tyvärr kliva av tidigt efter ett hopslag med en motståndare. In från bänken på kom istället Araya Zerai som tackade med två assist i första halvlek. Först ett hårt och lågt inlägg som Bakko kunde styra in i mål efter att som vanligt dykt upp på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Hade hade dock ett snarlikt läge någon minut tidigare då han kom någon centimeter för sent. Arayas andra assist kom då han frispelade en offensivt löpande Yosef Aksoy som kliniskt kunde förvalta sitt friläge.

Som vanligt i träningsmatcher blev det en del byten i andra halvlek. Matchen blev också lite mer avslagen. Axel Näsholm ville dock annorlunda och kunde på ett Kurre Hamrinskt vis solodribbla in 3-0 från vänsterkanten.

Tränare Pelle Lindberg om matchen

“Så länge vi spelar bollen som vi tänkt oss innan, med få tillslag och många löpningar där vi bryter linjer, då skapar vi målchanser i stort sett varje gång. Men ibland krånglar vi till det och då blir vi straffade i de lägena. Men en bra första match. Helt ok. Många nya spelare och vi har bara tränat en vecka på storplan. Men det är klart att det finns saker att förbättra.”

Nästa match

Nästa lördag (25 februari) står Falu BS för motståndet hemma på Sparbanken arena. Matchen börjar 15:30.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott