Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

HuFF höll lektion i studentstaden

Klockan 08:00 rullade bussen med våra grabbar mot Uppsala. Sveriges fjärde största stad tog emot den sjuttionionde med öppna armar medan solen log stort och varmt mot ett taggat Hudiksvalls FF och tillresta supportrar.

Vi togs emot på ett mycket trevligt sätt och speciellt stor eloge till två av IFK Uppsalas funktionärer, Hasse och Tobbe, som tog väl hand om laget, supportrar och tillställning.

Hudiksvalls FF kom till matchen som obesegrade, men trots det satt vi på läktarplats lite lätt nervösa då spelet inte riktigt suttit som vi både önskat och vet att den kan.

Domaren blåser igång matchen och läktarplats gapar stort när Hudiksvalls FF redan efter 55 sekunder sätter dit 1-0 till våra grabbar i HuFF´s andra, jo andra, farliga anfall. En förlösande glädje bland tillresta supportrar och känslan av Lady och Lufsens Tony ”Aaah vad vara detta….?” gick inte att ta miste på.

Men inte trappade HuFF ned på tempot för det. Inom loppet av fyra och en halv minut hade våra killar haft sju riktigt farliga besök i IFK Uppsala´s straffområde. Med tanke på hur det hade sett ut i vinstmatchen mot FC Gute och för att fortsätta på Lady och Lufsen temat som gjorde det som kändes som en långsiktig väntan möjligt redan nu så tittade tillresta supportrar på varandra och utbrast i ett lyckligt ”Mamma Mia! Huffarna börja’ prata maaat!”

Hela laget, målvakt, backlinje, mittfält och anfall spelade fin fotboll och jobbade som en enhet, de krigade hårt för varandra.

I den tjugonde minuten hände dock något obehagligt då vår målvakt för dagen, Andreas Molin, läste spelet fint och rusade ut för att bryta uppspelet, men i samband med det fick han tyvärr ett par dobbar i huvudet. Något som renderade i ett rejält blödande sår i huvudet på Andreas och matchen fick pausas i drygt tio minuter medan Andreas fick vård vid sidan av planen. Trots det och efter ett tröjbyte pga nedblodad tröja fortsatte Andreas modigt nog att vakta mellan stolparna.

Hudiksvalls FF fortsatte med sin dominans i en match där vi definitivt var numret större på alla plan. Även om IFK Uppsala inte är ett ofarligt lag så var det spelmässig klasskillnad.

Glädjen på bussen hem fick inte att ta miste på och våra spelare och ledare, trots att de kände att de kan bättre och det efter en 5-0 vinst, kan lugnt se sig i spegeln och säga ”jag gjorde det bra!”.

Nu laddar vi upp inför lördagens möte med Karlbergs BK och vi vill gärna se dig på läktarna. Hudiksvall vill ha framgång, Hudiksvall behöver dig.

Några trevliga anekdoter var att vi fick träffa två HuFF supportrar som bor i Uppsala. På läktaren satt bland annat Ida Abrahamsson, en glad och mycket trevlig tjej från Hudiksvall som bott i Uppsala de senaste elva åren, men likväl följer HuFF live när tillfälle ges och som gärna besöker Glysis Sparbanken Arena för att se laget spela när hon är på besök i sitt älskade Hudiksvall.

Vi fick även nöjet att träffa Hudiksvalls FF´s yngsta supporter med eget medlemskort, Alba Hedin 9 månader, dotter till Emilio Silva Aresti och Madelene Hedin. Även hon satt på läktaren och viftade med sitt medlemskort innan blöjorna sade ifrån och hon måste lämna arenan.

Vi ses på lördag!

Matchfakta:

  • 1-0 Axel Näsholm, ass Hamse Nuur
  • 2-0 Araya Zerai, ass Cihan Sener
  • 3-0 Axeln Näsholm, ass Hamse Nuur
  • 4-0 Axel Näsholm, ass Araya Zerai
  • 5-0 Siye Abera, ass Araya Zerai
  • Publik: 107 personer

Foto: Peter Scott

För Hälsingland – Mot Framtiden