HuFF jagade revansch förgäves

Ett hårt sjukdomsdrabbat Hudiksvalls FF tog emot Kungsängen hemma på Sparbanken Arena på lördagen, i en match där man jagade revansch dubbelt upp. Dels ville man ha revansch för 0–3 i vårens bortamatch, dels ville man revansch för förlusten mot Österåker senast (1–4).

Trots en bra start med ledningsmål redan i den sjunde minuten och halvtidsledning med 1–0 blev det en ny förlust eftersom Kungsängen vände i andra halvlek och vann med 3–1.

Med spelare som Andreas Smedbakken, Filip Caselius, Ville Söderlund, Jesper Lindholm och Ruben Palmcrantz på sjuk-, och skadelistan kom HuFF till spel med endast en avbytare (Siye Abera), ja, egentligen två eftersom målvaktsreserven för dagen, Simon Elgh, också var omklädd som utespelare (blev inget inhopp).

Men trots den stora frånvaron av spelare hade HuFF en stark startelva, en elva som ville väldigt mycket inledningsvis. Det tog bara sex minuter innan hemmalaget tog ledningen sedan Sebastian Bergman hittat in till Arvid Näsholm med bollen, HuFF-mittfältaren tog emot och drog till, och bollen gick i mål via ribbans underkant.

I vårens bortamöte med Kungsängen hade HuFF väldigt svårt att skapa chanser, men det hade man inte på hemmaplan. Näsholm var nära att bli tvåmålsskytt men gästernas målvakt Martin Lilja svarade för en utmärkt räddning och tippade bollen till hörna. Det gjorde han även när Hamse Nuur hade ett nästan lika bra läge att öka på hemmaledningen.

Mot detta svarade Kungsängen med en boll som, via ett försvarsben, gick i Sebastian Jonssons vänstra stolpe.

Som helhet en väl genomförd halvlek av HuFF.

Men precis som i förra hemmamatchen mot Korsnäs, där HuFF kanske gjorde sin bästa halvlek för året, så ”försvann” det mesta av det konstruktiva spelet som man hade de första 45 minuterna. Riktigt så dålig andra halvlek som man gjorde mot Korsnäs, gjorde man inte mot Kungsängen. Den här gången var det i stället så att det var en klar uppryckning från motståndarnas sida som gjorde att matchbilden svängde.

Kungsängen klev upp mycket högre i sin forechecking och man ställde också om och kom i snabba anfall. Det var också efter en sådan snabb omställning som Asokolo Simba dundrade in 1–1 efter 57 minuters spel. Då hade HuFF i anfallet innan slarvat bort ett jätteläge till ökad målproduktion.

Historien upprepade sig sex minuter senare. Återigen slarvade HuFF bort ett bra anfallsläge och Kungsängen ställde om med ett nytt mål som följd, målskytt denna gång var Pascal Simba.

När så Asokolo Simba såg till att bli tvåmålsskytt fram till 3–1 för Kungsängen var HuFF:s rullgardin neddragen i botten och där blev den kvar till dess att domaren Robin Albertsson blåste av matchen.

De två senaste förlusterna för HuFF innebär med största sannolikhet att såväl chansen till serieseger som chansen till kvalspel är borta. Det beror till stor del på hur det går i söndagens toppmöte mellan tabelltvåan Stocksund och ledande Österåker. Vinner Österåker tar man ett stort steg mot division 1-spel nästa säsong.

En seger för Österåker innebär också att kvalspelschansen lever för HuFF, ett HuFF som har kvar att möta Gute (hemma), Stocksund (borta) och IFK Uppsala (hemma).

Text: Christer Stridh – Foto: Peter Scott