Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

HuFF tillbaka som vinnare

Efter två raka förluster hittade HuFF tillbaka till det vinnande spåret igen när Gute besökte Sparbanken Arena på lördagen. Hemmalaget vann med 3–2 (2–1) och chansen till kvalspel finns fortfarande.

Mot Gute fick man en kanonstart då matchuret precis passerat den första minuten när Jesper Lindholm, efter lite studsar hit och dit, fick bollen inne i Gutes straffområde, och han placerade säkert in ledningsmålet.

Gute höll dock jämna steg spelmässigt och det var spel lite fram och tillbaka, dock utan att något av lagen skapade några chanser.

Men så började det hända saker i slutet av halvleken. Först kvitterade Gute sedan hemmaförsvaret haft lite räkneproblem vid en frispark och Robin Alnäs kunde helt ostört nicka in 1–1. Strax efteråt borde HuFF ha tagit ledningen, men Araya Zerais nick i friläge gick decimetern över ribban. Nu kom det ändå ett ledningsmål innan pausvilan, målskytt högerbacken Liam Collings som var uppe och stötte in bollen efter en frispark från Alexander Jonsson.

I de två senaste hemmamatcherna har HuFF tappat det mesta av sitt spel under den andra halvleken. Det fanns lite av de tendenserna även mot Gute, men innan spelet började falera hann i alla fall Jesper Lindholm med att göra 3–1 i den 59:e minuten.

Gute gav dock inte upp och en ny reducering kom i den 67:e minuten då Karl Östberg nickade in en ribbretur.

Kvaliteten i spelet sjönk mot slutet. Gute flyttade upp i jakten på poäng, vilket ledde till att HuFF kunde ställa om och komma i vassa kontringar, men tyvärr var skärpan inte den bästa när man närmade sig avslut.

Inte heller Gutes avslut hade klass och HuFF var egentligen aldrig nära att tappa poäng.

Text: Christer Stridh – Foto: Peter Scott