HuFF tog fjärde raka segern

Efter förlusten mot Skiljebo på bortaplan för en månad sedan har HuFF radat upp fyra raka segrar – den fjärde kom under lördagen när man besegrade tabellfyran Arlanda med 2–0 (0–0) hemma på Sparbanken Arena.

Sedan serieledande Enskede på fredagskväll gjort det HuFF inte klarade av, det vill säga besegrat Skiljebo på bortaplan (2–0), så var tabelltvåan tvingat att slå tillbaka Arlanda under lördagen för att haka på i tabellen, och visst gjorde HuFF jobbet. Gästerna, som är nykomlingar, gjorde vad man kunde men känslan att HuFF var det bättre laget infann sig ganska tidigt. Det var hemmalaget som styrde och ställde och man skapade också ett par vassa chanser i matchinledningen. Axel Näsholm hade den första och Cihan Sener den andra, båda innan sju minuter var spelade. Men även om HuFF fortsatte att dominera spelmässigt så var det i stort sett slut på målchanser innan paus.

De få gånger Arlanda gick till attack försökte man hitta storväxte centern Kim Käck Ofordu, som visserligen gav hemmaförsvaret lite jobb inledningsvis, men ju längre matchen pågick desto mindre såg man av Käck Ofordu.

Bästa chansen för Arlanda kom tio minuter in i andra halvlek då Anton Charbachi fick ett bra läge framför Andreas Molin i hemmamålet, men skottet gick över ribban. I stället var det HuFF som spräckte nollan ett par minuter senare när Araya Zerai i en snabb omställning hittade ut till Axel Näsholm och han drog sig lite inåt innan han drog i väg ett skott som passerade Milad Hanna i Arlandamålet. Då var man framme i den 57:e minuten.

HuFF fortsatte att föra spelet och strax efter ledningsmålet ville man ha straff sedan Cihan Sener gått omkull inne i Arlandas straffområde, men domaren Joel Störvold vinkade avvärjande. Uddamålsledningen höll i sig för HuFF, men den kändes inte helt säker. Arlanda försökte och försökte men närmare än ett bra läge för Guled Hassan kom man inte, ett läge som Molin inte hade några som helst problem med att rädda.

Det skulle dock bli ett mål till i matchen, även denna gång efter en snabb omställning där Araya Zerai svarade för ett starkt förarbete på högerkanten innan han frispelade Cihan Sener som stängde matchen genom att skicka in 2–0 bakom Milad Hanna.

Som helhet en stabil och säker insats av HuFF som i och med segern verkligen bäddade för en seriefinal på Sveriges Nationaldag (6/6). Då kommer nämligen Enskede på besök och då väntar en ny tuff uppgift för HuFF.

Text: Christer Stridh – Foto: Peter Scott