Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

HuFF:s egen försvarsborg står stark

Nya tag redan på söndag då vårt kära Hudiksvalls FF åker ner till Stockholm igen. Denna gång för att möta ytterligare ett topplag i FC Järfälla. Vi ville prata upp matchen med en av de formstarkaste i laget just nu, den graciösa försvararen Elias Borg.

När vi når Elias Borg under onsdagen så är det på en dag som laget har en välbehövlig vila.

I och med nästa match så avslutas ett tuff matchperiod med fyra matcher på kort tid. Hur känns kroppen?

-Jo, det känns att man spelat mycket. Man är lite sliten i benen och i huvudet också.

Elias menar att den psykiska ansträngningen blir stor när det är så täta matcher, man måste hela tiden ladda inför match. Hans plan är att återhämta sig genom att spela FIFA.

Det är också dagen efter förlusten mot Enskede och Elias tycker fortfarande att det var en sur förlust.

-Jag tycker vi var värda att vinna. Vi var bättre än dem hela matchen. De gör mål på våra misstag och det är det som gör att vi förlorar. Det var ju straffen och sen jobbade vi inte hem riktigt på andra målet.

Det kanske är lätt att det blir så när motståndaren knappt skapat något på hela matchen och man jagar ett mål. Att man kan tjuva lite i defensiven?

-Ja det kan ju bli så. Man går framåt och vill göra mål. Det är viktigt att vara noggrann där bak trots att man inte har så mycket att göra. Ett litet misstag på den här nivån straffar sig direkt.

Nästa motståndare Järfälla har han aldrig mött och har ingen djupare koll på. Men han vet att de är ett topplag och att matchen är viktig.

Det stämmer att Järfälla är ett topplag. Placering nummer 6 kanske låter mer som ett mittenlag, men då ska vi komma ihåg att de endast har 1 poäng upp till tredjeplatsen och fem poäng efter Hudiksvalls FF med en match mindre spelad. Det ska sägas att det finns många som ska räknas som topplag om man räknar på detta sätt. Österåker på 11:e(!) plats har även de endast tre poäng upp till tredjeplatsen.

Under säsongen har Järfälla tagit fina skalper mot exempelvis Sandviken och Karlberg, men de har även förlorat matcher där de varit favoriter. De senaste fyra matcherna har de börjat få upp farten då de vunnit tre av matcherna. Den enda gången de inte vann var när de kryssade mot toppkollegan Skiljebo.

Elias ser positivt på resten av säsongen för både laget och honom själv. När det gäller laget så menar han att det inte ens gått hälften av säsongen, så mycket kommer fortfarande hända. För egen del så har han också anledning att se positivt på framtiden. Efter att ha suttit en del på bänken så har han fått spela de senaste matcherna och gjort det bra. Tränarna kommer ha ett riktigt lyxproblem när de ska välja spelare till sin backlinje framöver, även när ett annat succényförvärv, Roni Hajo, är åter från skada.

Hur har den första tiden i klubben varit tycker du?

-Jo det har varit bra! Jag har kommit in mer och mer i det och det har kännts bättre för varje match.

Elias känner att han utvecklas hela tiden och även att kemin med sina lagkamrater förbättras ju mer han spelar. Han är nöjde med de insatser han gjort hittills.

Är det stor skillnad mot den nivån du spelat på förut?

-Ja det är skillnad. Det är mer professionellt och man känner att det är bättre tempo. Det var lite annorlunda i början.

Bara på träning berättar han att han känner av kvalitén, och menar att träningarna ofta är tuffare än själva matcherna.

På söndag är matchen mot Enskede förhoppningsvis bortglömd. Nu gäller att starta upp en ny segersvit. Den börjar nu!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott