Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

HuFF:s junior-reporter intervjuar på cupens första dag

Vi i HuFF:s mediateam kände att vi behövde lite extra hjälp under cupen och kallade in bästa tänkbara förstärkning. Vi skickade ut vår junior-reporter Eskil Dübbel, 11 år, i camp Igges korridorer för att intervjua de som gjort störst intryck på honom.

I turneringens första match slog Team Hudik Bollnäs med 3-2. Eskil tyckte det var en spelare som stack ut lite extra, Team Hudiks nummer 10 Viktoria Forss, och tog ett snack med henne efter matchen.

Vad tror du om motståndet i er grupp?

–        Jag tror vi kommer vara det spelförande laget, så vi kommer ha ganska bra chanser att gå vidare från gruppen.

Vad har du för mål med den här turneringen?

–        Det är att vinna turneringen!

Vad tycker du om er insats i första matchen?

–        Det är ju första matchen så vi har ju inte spelat ihop oss så mycket, men jag tycker vi gjorde det helt ok. Men vi skulle gjort lite fler mål. Sista tredjedelen hade vi kunnat göra lite bättre.

Värt att notera är att Team Hudik fortsatte vinna och tog till slut hem gruppen före tvåan Näsviken. Just Näsviken var ett lag som också fångade Eskils intresse. De vann sin match mot Bollnäs med hela 6-0. I den matchen var det Näsvikens nummer 12, Sigrid Persson, som Eskil blev nyfiken på och bestämde sig för att intervjua.

Hur känns inledningen på turneringen?

–        Jag tycker att det inte hade kunnat gå mycket bättre. Vi var nervösa inför den här matchen men jag tycker inte det märktes. Jag är jättenöjd!

Vad är det roligaste med Oilquick cup?

–        Det roligaste är alla folk som är här och att man får spela matcher och vinna.

Vad har du för mål med turneringen?

–        Målet är ju att vinna såklart. Sen får vi se hur det går. Vi har tuffa motståndare som Hudik som gick upp i ettan. De är ju det vassaste motståndet. Men vi kan ge dem en match!

Håll utkik efter fler intervjuer från vår junior-reporter Eskil under helgen!

Text: Henrik Pettersson

Intervjuer: Eskil Dübbel