Intervju med Hälsinglands bästa fotbollsspelare

Under gårdagen fick vår egen Filiph Ededal det finaste fotbollspris man kan få i Hälsingland, nämligen silverbollen som Hälsinglands bästa manliga fotbollsspelare. Utdelningen skedde på Hälsingland fotbollsförbunds årsmöte och Filiph fick stora applåder när han tog sitt pris.

Grattis till silverbollen!

Tackar! Lite oväntat men kul. Det var många som var bra förra året.

Vad betyder priser för dig?

Man får en bekräftelse på att man gjorde ett bra år förra året. Så det känns kul. När man såg vilka som hade fått det förut så blev det extra kul.

Ja nu sällar du dig till en ärorik grupp spelare med tidigare landslagsspelare som Petter Hansson och Johan Oremo, och allsvenska profiler som Emil Hedvall och Pontus Silfwer. Vad tänker du om det?

Ja det var inget jag visste om innan, så det var ändå lite speciellt. Det är jäkligt kul!

Varför tror du att du vann?

Jag har varit med i varje match. Jag jobbar alltid hårt på träningar och match så man vet alltid vad man får av mig. Så känner jag att jag utvecklats mycket både som person och fotbollsspelare förra året. Jag tror det kan vara det.

De 6 senaste vinnarna har varit från Hudiksvalls FF. Vad tror du det beror på? Vad är det klubben gör bra?

Det är en bra organisation HuFF. Väldigt seriöst. Och många runtomkring och ledarna lägger ner väldigt mycket tid så att man ska få bra förutsättningar för att kunna utvecklas. Det tror jag är svaret.

Vi avslutar väl med ett klassiskt tacktal? Sånt som man gör på Oscarsgalan. Fixar du det på uppstuds?

(Skratt) Nej det är väl inte min styrka! Men jag vill tacka alla runtomkring klubben och tränarna, och alla som varit med under förra året.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Jimmy Ededal