Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Jämn match där HuFF drar kortaste strået

Gårdagens match mot Österåker gick inte som laget ville, men assisterande tränaren Kalle Ersjons är ändå stolt över lagets prestation. Siffrorna 4-1 speglade inte matchbilden, och med lite bättre skärpa och tur hade matchen kunnat sluta annorlunda.

Från HT:s rapportering lät det som att matchen ändå var ganska jämn, och att båda lagen skapade en del lägen. Kalle håller med om den bilden och menar att den chansmässigt var det ganska jämt. Det var ett lite annorlunda Österåker man mötte (även de hade en del spelare borta) som var väldigt raka i sitt spel. De fokuserade inte mycket på att bygga upp spel utan det var mycket långt. Det innebar att det inte blev tal om någon hög press, utan det blir dueller och kamp om andrabollar.

– Det gällde att få tag i bollen och sedan bygga upp spelet som vi gillar att göra. Och det tyckte jag att vi gjorde bra stora delar av matchen. Det finns många exempel under matchen där vi tar oss fram precis som vi vill och som vi talat om.

Spelet ute på plan var alltså bra, och HuFF hade det mesta av bollinnehavet.

– Vi tar oss fram till sista tredjedelen, men sen är det där vi måste bli bättre. Vi måste bli bättre i båda straffområdena. Bättre skärpa i avsluten för att skapa mer chanser och mer beslutsamhet i eget straffområde.

Kalle menar att två av målen var längre inlägg där de inte kunde få iväg bollen. De andra två målen var individuella misstag.

– Första målet går vi ifrån våra principer lite och spelar på felvänd spelare. Vi blir av med bollen och så sätter han den från halva plan. Får han hundra sådana så sätter han en liksom, men denna gång gjorde han det fantastiskt.

Men laget var på gång i början av andra. När HuFF gjorde sitt mål kände de att något var på gång, men sedan kom ett av de där målen där de inte kunde få bort bollen från eget straffområde, bollen studsade lite fel, och så var man två mål bakom igen. Kalle tror att om man bara kunde fredat sig lite bättre på något av målen så hade matchen sett annorlunda ut.

Det var ju ett par spelare borta. En sådan som Andreas Smedbakken som är så bra i straffområdet kanske hade varit bra att ha en sådan här match?

– Ja, Andreas är en spelare som kan nosa upp de här slumpsituationerna, lite som sådana som de gjorde mål på. Men nu kommer ersättarna in och gör det jättebra, ingen tvekan om det.

Det faktum att man fortfarande i allra högsta grad är med om krigar om uppflyttning är inget som ledarna tog för givet innan säsongen, eftersom det var ett nästan helt nytt lag. Men Kalle menar att spelarna trivs bra med sin fotboll och gillar det spelsättet de har, och att en förlust borta mot Österåker inte kommer påverka det. Laget kommer fortsätta att utvecklas vad som än händer i årets säsong. Kalle pratar om vilka stora steg denna spelartrupp tagit under säsongen. Nu känner de sig helt trygga med speluppbyggnaden och de kan ta sig upp till offensivt straffområde på ett kontrollerat sätt, nu handlar det om att lägga energi och tid på vad man ska göra på sista tredjedelen.

Men förhoppningarna är fortfarande stora på att årets säsong ska sluta med segerjubel. Det är flera matcher kvar på säsongen och speciellt kvalplatsen är i högsta grad inom räckhåll. Alla kan hända i matcherna som är kvar, för både HuFF och konkurrenterna. Alla kan vinna mot alla och alla kan förlora mot alla.

Kalle har redan börjat lyfta blicken mot nästa match, hemma mot Kungsängen. En match där HuFF vill ha revansch efter förra mötet som Kungsängen vann med hela 3-0.

Planera in den matchen i era kalendrar redan nu, varje minut som är kvar av denna säsong kommer vara gastkramande…

Köp matchbiljett genom att klicka på knappen nedan

Text: Henrik Pettersson

HuFF – För Hälsingland – Mot framtiden!