Klubbikonen tillbaka på bekanta jaktmarker

Det är en hektisk premiärvecka för vårat kära Hudiksvalls FF. Igår spännande nyförvärv från superettan, på lördag seriepremiär med tillhörande aktiviteter i Hudikgalleriorna. Och idag alltså beskedet om klubbikonen Cihan Seners återkomst till föreningen. Cihan behöver ju ingen närmare presentation, men vi gör det ändå.

Välkommen hem!

-Tackar! Det känns roligt att vara tillbaka hemma. Man har ju vetat att dörrarna alltid varit öppna här och att man varit välkommen.

Man slås direkt av hur sympatisk och jordnära Cihan Sener är. Och då är det ändå en av de mest framgångsrika fotbollsspelare som staden fostrat och som kanske kunnat kosta på sig lite divafasoner. Cihan är spelaren som kom upp genom Strands ungdomsled tillsammans med radarpartnern Kion King. Som sedan slog sig in i Hudiksvalls a-trupp där han blev en ovärderlig pusselbit i laget som ständigt låg i toppen av division 2. För att sedan bidra stort till att Hudiksvalls FF tog steget upp i den så åtråvärda division 1. 2019 och 2020 vann han silverbollen som Hälsinglands bästa fotbollsspelare.

Även under HuFF:s säsong i ettan var han en nyckelspelare, och gjorde ett så stort intryck att han fortsatte spela i divisionen med Gefle IF när Hudiksvalls FF fick börja om i tvåan. I Gefle fortsatte han visa att han är en riktig klasspelare och fick speltid i samtliga matcher succésäsongen då Gefle tog klivet upp i superettan.

Är det samma Cihan som kommer tillbaka nu?

Ja, men man kanske är lite mer erfaren nu. Man har ju ett avancemang från division 1 på CV:t nu också. Och när jag flyttade till Gefle var det första gången man inte var Hudiksvall och då fick man göra mycket på egen hand. Det var nyttigt.

Är det samma klubb du kommer tillbaka till?

Nej det är många nya i laget som jag inte känner än. Det är bara några stycken jag spelat med förut. Så det känns lite nytt. Men jag börjar redan komma in i laget, alla pratar ju samma språk, fotbollsspråket.

På frågan om han har saknat sina gamla kompisar från Hudiksvalls FF under sin bortavaro så berättar Cihan att han hela tiden haft kontakt med flera av dem. Och då han bott kvar i Hudiksvall hela tiden så han har även sett många matcher. Håstas stolthet har egentligen inte släppt Hudiksvalls FF under sitt äventyr söderut.

Jag minns första gången jag såg dig på plan. Det var en match med Strand i Rengsjö för många år sedan där du och Kion dominerade. Det jag minns mest var ändå att du blev flyförbannad när du byttes ut på slutet. Då såg man att det här är en ung kille med ambitioner.

– (Skratt) ja man hade lite temperament på den tiden. Men jag är annorlunda nu. Jag fick bara tre varningar på de 30 matcher jag spelade förra året!

Tiden i Gefle var positiv för Cihan inte bara för att han förekom mer sällan i domarnas anteckningsblock. Han fick även lära sig spela på några olika positioner och är trygg att spela på alla de offensiva positionerna. Hittills i Hudiksvalls FF har han spelat “åtta” (mittfält), och det spelade han även en del i Gefle. Han spelade även som ytter. Själv säger Cihan att han helst spelar som “nia” (central anfallare) men är noga med att lägga till att han spelar där tränarna tycker han behövs.

Vad kommer du bidra med till laget?

Poäng. Sen är jag ju lite äldre än många av de andra, så man får försöka leda. Jag har ju lite erfarenhet från att vinna två serier nu.

Ja, Cihan har stått för en del poäng genom åren. Men viktigast kanske ändå hans roll utanför planen kommer vara. För är det någon som vet vad som krävs för att vinna serier så är det vår egen Cihan Sener.

Text: Henrik Pettersson – Bild: Peter Scott