Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lär känna vårat senaste nyförvärv Bassim Nassir

De flesta är eniga om att förra säsongen var en mycket bra säsong för Hudiksvalls FF. Men ska man hitta något som kunde fungerat bättre så är det målskyttet. Kan vår nya medlem i HuFF-familjen hjälpa till på den punkten möjligen? Bassim hoppas åtminstone konkurrera om de offensiva positionerna och har bidragit med mycket poäng i division 3 de senaste åren där han haft en fin utveckling.

Bassim jobbar liksom flera andra i laget som elevassistent på en skola. Han trivs väldigt bra på jobbet och med sina arbetskamrater. Hans arbetsplats är faktiskt den skola han själv gick på och hans kollegor är hans före detta lärare. Det skojas mycket i lärarrummet om att de hade problem med att få in Bassim efter rasterna eftersom han alltid ville vara kvar på fotbollsplanen. Tappade man bort honom så var det bara att kolla just på fotbollsplanen. Att sitta still var inte Bassims favoritsysselsättning som barn, vilket han nu tror kan vara en fördel när han jobbar med de barn som är likadana.

Hela Bassims familj är för övrigt “fotbollstokiga” och hans två bröder har också spelat eller spelar på bra lokal nivå. Mycket har kretsat runt fotboll under uppväxten.

Vad fick dig att börja spela fotboll?

– Det var för att jag tyckte det var så kul. Det är allt jag gjort. Sedan jag var liten. Så upptäckte jag att jag var bra på det, och då blev det ännu roligare. Det var roligt att jag spelade med äldre men ändå var lika bra som dem.

Som Bassim nämnde när han presenterades så hade han hört mycket bra om Hudiksvalls FF under en längre tid. Den tidigare HuFF-spelaren Ridwan Beyan spelade faktiskt en viss roll när Bassim valde klubben.

– Han är min brorsas bästa vän och nära vän till familjen. Han pushade på och sa att jag skulle gå till Hudik. Jag höll på att fundera på om jag verkligen skulle byta eftersom jag är så ung men han sa att det är klart jag ska till Hudik.

Många som följer Hudiksvalls FF såg Bassim för första gången redan för ungefär ett år sedan. Han besökte då klubben och spelade även träningsmatcher. Det blev inget den gången men efter ett år till i division 3 är det nu dags att ta nästa steg.

Vad är dina mål med framtiden?

– Det är att spela så högt upp som möjligt och att kunna leva på fotbollen. Man vill ju kunna leva på det man tycker om.

När Bassim får förklara sina styrkor som fotbollsspelare så nämner han sin snabbhet, dribblingar samt sin spelförståelse.

Om du skulle beskriva din spelstil för någon som inte sett dig spela genom att jämföra spelstilen med en känd spelare, vilken skulle det vara?

– Oj… Då måste jag tänka. Jag tror jag tar lite från många stilar. Men jag skulle nog säga att min spelstil är lite som Mbappes. Drivet med bollen. Farten med och utan boll. Eller Hakimi. Någon spelare med fart.

Låter lite som Araya Zerai?

– Ja, absolut. Vi spelar ju på olika kanter så vi möts ofta i spelet på träningarna. Då blir det mycket löpdueller. Det blir ofta mycket spring och fram och tillbaka på den kanten vi är på.

Som människa då? Vad är dina styrkor där?

– Jag troende muslim. Sen försöker jag alltid vara schysst och omtänksam. Jag försöker alltid vara en glad och schysst kompis och sprida bra energi.

Nu börjar som bekant fotbollsälskare från hela Hälsingland ladda upp för Oilquick cup som spelas 27–29 januari. Bassim berättar att han inte hade så bra koll på cupen tidigare, men att han märker hur lagkamraterna börjar prata om det nu. Han tycker även det är kul att hans gamla lag Lucksta IF är med för första gången och hoppas på att få möta sina gamla lagkamrater.

Hudiksvalls FF mot Lucksta IF i finalen och Bassim avgör. Det bestämmer vi va?

Text: Henrik Pettersson