Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Ligacupen har startat!

Så var Ligacupen äntligen igång för Hudiksvalls FF/Strands IF. I onsdags spelade P16 och P17 sina första matcher, mot GIF Sundsvalls respektive ålderskategori.

Det blev förlust (P17 1-4, P16 0-7) men det mot ett av Sveriges absolut bästa lag i respektive åldersgrupp.

GIF Sundsvalls P17 gäng nådde en 4:e plats i Allsvenskan Norra med endast sex poäng till förstaplatsen och deras P16 slutade på en lysande andra plats där man hade samma poängskörd som BP, det vinnande laget.

Detta är en fantastiskt möjlighet för våra ungdomar att mäta sig med några av de bästa lagen, uppleva matchande på den höga nivån och vinna erfarenhet som för fotbollen i Hälsingland framåt.

Här följer några ord från tränarna om sitt respektive lags match:

Patrik Melin, tränare P-17

En hedersam förlust med 1-4 och en bra prestation från oss. Att möta motståndare som har hög fart och stor rörlighet är en utmaning för våra spelare. Det är så viktigt att vi får känna på detta tempo för att vi ska utvecklas och veta vad vi siktar mot.

Vi ska nu analysera och samtala teoretiskt om vad skillnaden är på våra lag/spelare. Vilka förmågor vi behöver förbättra och förädla för att lyfta vår kompetens som individ och grupp. Här finns en stor vilja i gruppen att verkligen bli bättre då vi har hög träningsnärvaro och nyfikenhet på nästa steg.

Lite om själva matchen: vi fick anstränga oss till max i försvar med många tuffa dueller men vi stod pall i stora delar av matchen. Vi vinner dueller centralt i banan och ställer om med bra spelbarhet och gör ett fint mål med bud på flera till.

En bra genomförd match där vi ska vara nöjda med vår prestation.

Jessica Tommila, tränare P-16

Giffarna har ett helt annat tempo i allt de gör och att matcha mot dem är otroligt nyttigt. Vi gör en mycket fin första halvlek försvarsmässigt där vi förhindrar och räddar avslut på löpande band. Vi sticker också upp i några offensiva omställningar under första halvan av matchen men vi hade behövt fler och längre stunder av bollinnehav.

Det höga tempot kombinerat med skador på våra spelare tar ut sitt pris i andra halvlek och siffrorna rinner iväg lite för långt. Nu ser vi fram emot matchen mot ÖFK på söndag (20/11). Nästa aktion p16! 

Redan nu på söndag spelar P-16 sin nästa hemmamatch

  • Söndag 20 november
  • Klockan 13:00
  • Glysis Sparbanken Arena

P-17 tar sig an Bollnäs GIF FF på bortaplan (lördag 19:e november, klockan 13:00, Solrosens IP)

För Hälsingland – Mot Framtiden!