Lördag på Oilquick Cup med Eskil

Vår junior-reporter Eskil Dübbel forsatte under lördagen sitt jobb på Oilquick cup. Det blev ett långt arbetspass som sträckte sig från morgon till kväll, men med mycket roligt däremellan.

På fotbollsplanen var det Strand som Eskil blev mest nyfiken på och efter lagets 2-0 vinst mot Stugsund under eftermiddagen passade han på att ta en pratstund med lagkapten Kristian Fantenberg. Kristian visste det inte vid tillfället, men Strand skulle vinna gruppen och därmed är man direktkvalificerad till söndagens kvartsfinal.

Vad tror du om era chanser att nå final?

–        Vi fokuserar på att vinna gruppen och vinna våra matcher först och främst men jag tror vi ligger bra till. Men vi får väl se, men det känns bra!

Vad tycker du är det roligaste med Oilquick cup?

–        Att det är mycket folk här som tittar. Det blir en extra spänning. Och så är man tidigt på säsongen så man kan se lite vad man går för. En tidig värdemätare.

Hur känns det att spela 7 mot 7 på en mindre plan än du är van med?

–        Ja, det är lite ovant. Det är en väldigt lurigt. Och ingen offside på det. Men det är också roligt!

Stora delar av dagen spenderade Eskil i med spelarna i Hudiksvalls FF. HuFF var spellediga under lördagen och laddade upp inför söndagens slutspel med att under hela dagen arbeta i cafeterian. Eskil förenade nytta med nöje och hängde med laget.

Han bestämde sig också för att intervjua en annan funktionär från cafeterian, Ellinor Scott.

Varför ville du hjälpa till på Oilquick cup?

–   För att jag tycker att jag gör en insats och det behövs ju lite folk som kan ställa upp. Så tycker jag det är jättekul att träffa alla människor som är här.

Hur har det gått i helgen?

–  Det har gått bra tycker jag. Det har rullat på hela tiden men idag har det varit lite lugnare än under fredagen. Men det finns att göra hela tiden.

Vad är det roligaste med att jobba under Oilquick cup?

–  Det är att träffa alla människor som är här och gör en insats!

Nu laddar Eskil upp för sitt sista arbetspass. Dagen då det hela ska avgöras!

Text: Henrik Pettersson

Intervjuer: Eskil Dübbel