Lucka arton

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 18 – Hudik/Björkberg IBK

Hudik/Björkberg IBK (H/B) bildades 1996 genom en sammanslagning av två av Hudiksvalls dåvarande innebandyföreningar Hudik City IBK och Björkbergs IBK. Föreningens upptagningsområde är Hudiksvalls kommun och deras hemmaarena är Oilquick Arena på Håstaholmen.

Klubben har spelat i Elitserien säsongen 1997/1998 med damlaget och med herrlaget i 2 säsonger, säsongerna 2001/2002 och 2002/2003. Säsongen 2022/2023 spelar herrarna i Allsvenskan Norra och damerna i Division 1.

Hudik/Björkberg är även en av få föreningar som har ett Paralag. Föreningen är stolt över detta och vill fortsätta jobba och utveckla parainnebandyn.

Idag är Hudik/Björkberg IBK den ledande föreningen i Hudiksvall och Hälsingland vad gäller antalet lag och en förening med verksamhet både på dam- herr- och ungdomssidan och inom para.

Ungdomsverksamheten har vuxit och säsongen 2022/2023 har föreningen 5 pojklag, 3 flicklag och ett mixlag. I H/B IBKs ungdomsverksamhet är det träningen som är det viktigaste – inte matcherna. Det är träningen som utvecklar och är nyckeln till framgång. Träningen ska vara rolig, utvecklande, mångsidig och planerad. Ungdomarna ska tränas och coachas på den utvecklingsnivå de befinner sig för tillfället. De menar att ungdomar utvecklas hela tiden, både mentalt och fysiskt och i olika faser. Därför anpassas också träning och matchspel för varje individ.

Hallå där! Christian Evelén, ordförande i Hudik/Björkberg IBK. Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det måste vara att vi fortsätter att utvecklas inom ungdomsidrotten och får nya medlemmar nästan varje vecka! Speciella tillfällen som har varit extra roliga är att både vårat Herr- och Damlag vann sina DM-finaler 2022 och att vi fortsätter att ha ett herrlag i Allsvenskan.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Att fortsatt se våra spelare samlas och ha roligt tillsammans! Se ungdomarna utvecklas och förena innebandyintresset i Hudiksvall.

Varför borde fler testa på innebandy?

För att innebandy, precis som andra lagsporter, ger människor möjlighet att ha roligt tillsammans. Man får både träning, kunskap och vänner samtidigt som det är utvecklande att medverka i en grupp och träffa nya vänner. Innebandy är en relativt billig sport att utöva, vi får vara inomhus när det är kallt på vintern och alla som vill är välkomna att vara med! Vi är en av få föreningar i Hudiksvall som har en paraverksamhet.