Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lucka åtta

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 8 – IF Hudik Alpin

IF Hudik Alpin är en ideell förening som bildades 1988 som en sammanslagning av SK Hudik och Forsa Alpina SK. Idag bedrivs tränings-och tävlingsverksamhet inom alpin utförsåkning med utrymme för både bredd och elit. Klubben är delaktig i att driva och förvalta Hede-backen i
Hudiksvall.
Deras motto är att det skall vara roligt att åka skidor tillsammans. Verksamheten skall genomsyras av god kamratskap, att man ställer upp för varandra, visar hänsyn, är ödmjuka och sportsliga utan krav på prestationer.

Hallå där! Olle Bylin, ordförande Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

En av våra medlemmarna (Arvid Skoglund) blev uttagen och deltog i Paralympics i Kina.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Kyla och mycket snö, fina vinterförhållanden med mycket skidåkning och frid på jorden.

Varför borde fler testa på alpin skidåkning?

Fart och fläkt och man får vara ute i friska luften. Trevlig aktivitet som man kan utöva hela familjen tillsammans.