Lucka elva

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 11 – Hudiksvall Badmintonklubb

Hudiksvall Badmintonklubb bildades 1953 och håller till på idrottshallen i Hudiksvall. För de som är helt nya och som vill prova på badminton så kan man spela onsdagar kl 18.30-19.30. Ingen anmälan behövs. De har också en tid på söndagar 18:30-19:45 som de kallar ”familjetid” där tanken är att barnen och ungdomarna kan ta med sig t.ex. en förälder, syskon eller kompis och spela. Det är då fritt spel och man kan komma och gå lite när man känner för det. En del spelar en halvtimme och känner sig nöjda med det och en del stannar kvar även på nästa
träningstid som är för motionärer och seniorer om det finns banor lediga.

Hudiksvall Badmintonklubb är tongivande på Hälsinglands badminton-scen. I mitten av november arrangerande Hudiksvall Badmintonklubb DM där ett 50-tal badmintonspelare deltog. Hudiksvall dominerade både senior- och veteranklasserna där man tog samtliga första- och andraplatser. Man tog även hem flera guldmedaljer, och dessutom pokalen för bästa klubb.

Hallå där! Staffan Ivarsson, ordförande Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det roligaste som hänt föreningen var årets DM i badminton som blev en succé för klubben med 10 guld av 15 möjliga och klubben blev dessutom tilldelad priset som bästa klubb vilket inte hänt på mycket länge.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Nästa år firar klubben 70-år som förening och med tanke på årets resultat i DM ser vi fram emot att fira 70 år med många framgångar och fler som vill prova badminton.

Varför borde fler testa på badminton?

Badminton är en fartfylld sport som är lätt att lära sig. I vår förening finns plats för både motionärer och tävlingsspelare och det är aldrig för sent att börja spela badminton. Vår äldsta aktiva spelare är 83 år så badminton är en sport som kan utövas av alla.