Lucka ett

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 1 – Hudiksvalls gymnastiksförening

Några av HudikGympans fantastiska ledare när de fotade till jubileumsbilagan. (bild från 2020)

Hudiksvalls gymnastikförening är verkligen en klubb med anor. 2020 firade man nämligen 100 år!
Man är också en av de största klubbarna i Hälsingland och hade jubileumsåret cirka 1400 medlemmar. Deras motto är ”rörelse genom livet” och det visar sig också i verksamheten eftersom de erbjuder träning för alla åldrar. Föreningen är organiserad i sektionerna Barn, Ungdom, Trupp och Gymmix och har tre anställda, och 120 ledare.
Om du är nyfiken så borde du titta in på deras Instagram (hudiksvallsgf) eller Facebook (Hudikgympan) så får du också se vilket jättejobb de gör, speciellt för för barn och ungdomar.

Hallå där! Lena Rahm(verksamhetsledare) och Julia Fagerström (kanslist och ledare). Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Att vi fick ha våran efterlängtade våruppvisning efter Pandemiåren. Det var en sprakande festlighet där vi fick fira 102 år med Hudikgympan tillsammans.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Att fortsatt utveckla föreningen och inspirera till rörelse för alla. Vi anordnar också en resa till världens största gymnastikevent i Amsterdam som heter Gymnastradan.

Varför borde fler testa på gymnastik?

Gymnastik är en fantastisk sport som medför glädje, gemenskap och rörelse. Det är en varierande sport där man får träning för hela kroppen och en bra grundmotorik. Det är inkluderande och utvecklande för alla, och framför allt är det fantastiskt roligt.