Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lucka femton

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 15- Strands Konståkning

Strands mål är att erbjuda en bred verksamhet för barn och ungdomar där så många som möjligt får möjlighet att lära sig åka konståkning. Samtidigt ska åkare som vill satsa på sporten ges möjligheter till det. Det innebär att det i Strands konståkning finns skridskoskola för de minsta, konståkningsskola, samt träning för de som vill elitsatsa.

I Strands IF:s skridskoskola lär sig barnen grunderna i skridskoåkning genom lek och rörelse. Barngrupperna leds av utbildade tränare som själva börjat sin skridskoåkning på samma sätt. Skridskoskolan lämpar sig för den som kanske så småningom väljer att träna konståkning eller någon annan sport på is. Det finns också möjlighet att välja konståkningsinriktning under skridskoskolan.

Hallå där! Lina Herranen, sitter i styrelsen för Strands if konståkning Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det roligaste måste nog vara nya åkare! Både de yngsta och de äldsta. Skridskoskolan som letts av våra duktiga ungdomstränare under hösten har bidragit till nya åkare till konståkningen. Dessutom har uppstarten av en veterangrupp lockat tillbaka ett gäng äldre åkare till föreningen.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Vi ser fram emot våra arrangemang! Förhoppningsvis både en tävling och en show

Varför borde fler testa på konståkning?

Konståkning är en väldigt intressant och rolig sport, som många i Hudiksvall kanske inte vet jättemycket om. Våga prova!