Lucka fjorton

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 14 – STrands IF Fotboll

Strands IF bildades 1901. Klubben har spelat i Sveriges tredje högsta division i fotboll på 30-talet. I år gjorde Strand Fotboll och Hudiksvalls FF en gemensam satsning genom att nyttja Hudiksvalls FF´s plats i Ligacupen genom sitt deltagande med Strands IF´s P-16, P-17 och P-19 lag. Föreningen är en av de största fotbollsklubbarna i Hälsingland sett till medlemstal och har mängder av barn- och ungdomslag.

Strands verksamhet är ett bra exempel på vad som beskrivs i introduktionen till våra lucköppningar. All verksamhet i föreningen strävar efter att skapa sunda och trygga ungdomsmiljöer. Strands IF betonar kravet på fair play, tar avstånd från fusk och tobaksbruk och betonar restriktivitet vad gäller alkohol. Föreningen ska motverka all form av diskriminering, samt skall aktivt verka för en nolltolerans mot dopning och narkotika.

Strands IF bidrag till att skapa ett ännu bättre Hudiksvall är ”Hej Aktivitet” där de driver en mängd olika projekt: Aktivitetsklubben, Fritidsbanken, Fredagsfotboll och Gå Fotboll. Genom aktivitet skapas en ökad meningsfullhet, hälsa, inkludering och integration för människor i Hudiksvalls kommun.

Strand vill skapa bästa möjliga förutsättningar för sina spelare till att utvecklas som människor och som fotbollsspelare. De vill skapa en ”Vi-känsla” i föreningen.
En viktig fråga för föreningen är att så många som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt. De är övertygade om att det kommer ge Strands IF Fotboll ett ännu starkare A-lag bestående av skolade fotbollsspelare, med hjärta för föreningen och som även fortsättningsvis är goda förebilder för alla ungdomar i Strand.

Hallå där! Olof Forsvik, ansvarig för Fritidsbanken Hudiksvall och jobbar på Strands IFs kansli. Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Att vi återigen fick arrangera Hudik Cup efter två års uppehåll under pandemin!
Hudik Cup betyder så mycket för både oss som förening men även för staden Hudiksvall. Under en helg så fylls staden med glada barn och fotbollsungdomar och deras påhejande tillresta.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Givetvis att arrangera Hudik Cup igen, det är alltid föreningens höjdpunkt. Men vi har också ett spännande fotbollsår framför oss! Ett division 4 med flera starka lag nästa år, ett nystartat P19 som ska spela nationell serie och alla våra drygt 500 fotbollsspelare från 6 år och uppåt som ska få lira boll.

Varför borde fler börja spela fotboll?

För att det är en fantastisk verksamhet för att skaffa kompisar, ha kul, röra på sig, utvecklas, tävla, ha lagsammanhållning. Fotboll är för alla!