Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lucka sjutton

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 17 – Hudiksvalls rid & ponnyklubb

Hudiksvalls rid & ponnyklubb bildades 1967 med namnet Hudiksvalls ponnyklubb. Klubben växte och 1983 invigdes ett nybyggt ridhus och vid det laget hade man också bytt namn till Hudiksvalls rid & ponnyklubb.Ridhuset byggdes till stor del av engagerade föräldrar som tillbringade all sin fritid på att färdigställa det efterlängtade ridhuset.1986 blev det för trångt med alla hästar i gamla stallet och nya ridskolestallet började byggas. Klubben har under åren fostrat många bra ryttare, bland annat en deltagare i EM och en OS-reserv.

Om man är sugen på att testa på ridning så är det bara att gå in på Hudiksvalls rid & ponnyklubb och se vilka aktiviteter som är aktuella. Aktiviteterna är många. Det finns exempelvis ”stallöppet” för de som vill vara i stallet med och sköta hästar, leka och rida någon gång. Det arrangeras också ridläger och aktiviteter på jullovet. Så finns det också lektioner på olika nivåer. Ridskolechef Åse Li Sterner är välutbildad inom såväl ridlärare och pedagogik och har även tävlat inom flera grenar inom hästsporten.

Hallå där! Åse Li Sterner, ridskolechef Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det roligaste är att vi har så många engagerade ideella krafter som jobbar på tävlingar, städdagar och gör både små och stora reparationer och förbättringar på anläggningen. HRPK:s första SM guld var kryddan på moset.

Vad ser vi fram emot nästa år?

Vi ser fram emot att kunna fortsätta att göra förbättringar på anläggningen trots ökade kostnader för föreningen.

Varför borde fler testa på ridsporten?

Ett tryggt umgänge med hästar får människor att må bra. Ridsport har mycket att erbjuda med välmående, gemenskap och motion där stallet utgör en mötesplats oavsett bakgrund, ålder, kön och kunskap. I stallet får alla chansen att vara duktig på något.