Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lucka fyra

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 4 – Bjuråkers GIF

Bjuråkers GIF har en fotbollssektion och en skidsektion. Klubben bildades den 26 november 1952. Damfotbollslaget spelade i Sveriges högsta division1978. Fotbollslaget spelade denna säsong i division 5 där man till slut hamnade på en 10:e plats, precis över nedflyttningsstrecket. De spelar på Vesslamon och är en av HuFF:s samarbetsklubbar.

BGIF börjar nu ladda för nästa säsong och intresset är stort. På sin hemsida går att läsa att det är 21 spelare som lämnat OK för nästa säsong 2023 och fler väntas komma samt även några nya. De tränar 2ggr i veckan under nov/dec. Även skidträningen är igång, besök Bjuråkers Gif Vesslamon på facebook för mer information om när aktiviteterna är.

Hallå där! Janne Dahlin, lagledare Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Vi i Bjuråkers GIF Fotboll har i år lyckats få till både en stor och fin läktare samt ett matchur på Vesslamons IP tack vare sponsring av XL-bygg och Hälsinglands Sparbank!

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

En ny rolig sportslig sommar med mycket fotboll, både gällande oss och HUFF !

Varför borde fler spela fotboll?

Finns det något roligare ? Alla kan vara med oavsett talang. Socialt bra med kamratgäng som inte bara spelar fotboll utan även har aktiviteter utanför planen tillsammans.