Lucka nio

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 9 – Hudik BJJ (Brasiliansk jiu-jitsu)

För den som inte vet vad Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) är så kan man säga att det är en vidareutveckling på traditionell japansk jiu-jitsu och judo och är en så kallad grappling-stil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med ledlås och strypningar få att få sin motståndare att ge upp.

Hudik BJJ grundades som förening 2016 året efter drog den ordinarie verksamheten igång med både barn- och vuxenpass. Barn- och ungdomsträning har varit en självklar del från starten och det finns flera engagerade och rutinerade barntränare som leder barnpassen.

Föreningen kännetecknas av en kamratlig och inkluderande atmosfär och de jobbar med ledorden glädje, gemenskap och allas lika värde.

Huvudinstruktör är Veronica Holmsten som tävlat i många år, och har till och med ett SM-silver på meritlistan.

Hallå där! Veronica Holmsten, huvudinstruktör. Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det roligaste som hänt föreningen i år är att vi äntligen börjar växa i medlemsantal igen efter pandemiåren och att vi kan bedriva vår träning som vanligt igen helt utan restriktioner.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Vi ser fram emot att fortsätta växa och kunna ha ännu mer verksamhet för både barn och vuxna under nästa år.

Varför borde fler testa på Brasiliansk jiu-jitsu?

Fler borde testa BJJ för att det är en väldigt rolig och utvecklande sport, för både kroppen och huvudet. Man blir utmanad på ett sätt som man väldigt sällan blir i andra sammanhang. Det passar alla åldrar och kroppstyper och du kan börja träna BJJ när som helst i livet.