Lucka sex

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 6 – Iggesunds IK

Iggesunds IK bildades för över 100 år sedan, 1921 och är en bred klubb med en stor ungdomsverksamhet.

Klubben själva menar att man med bruksanda byggts på stabil grund. När framgångar avlösts av svårigheter, har klubben ändå ständigt utvecklats och genom åren varit betydelsefull för ungdomars sociala fostran, gemenskap och friskvård på samhället. Att lära sig att alla är lika mycket värda, att ställa upp för föreningen och varandra att visa hänsyn på och utanför planen, att vilja vinna men samtidigt vara en ”god förlorare”, att alla har en uppgift att fylla att utbilda mot droger, rökning, snus och annat som skadar hälsan.

IIK har dock en vidare funktion än ”bara” fotboll – De försöker dra sitt strå till stacken, och göra Iggesund som samhälle trevligare att bo i. Exempel på det är några årliga återkommande arrangemang: Valborgsmässofirande med stort fyrverkeri på Ankarmon, Sommar på Mon, samt att vi står som värd för ett antal stora evenemang i Camp Igge Arena. Bland annat urpremiären för Glada Hudik teaterns uppsättning av Trollkarlen från Oz.

Hallå där! Lisa Knutsson Fröjd, ordförande, vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Finns så mycket att nämna och det går inte att välja ut en sak, men herrlaget som nådde dm-final, våra ungdomar som spelade cuper och matcher med stor framgång och glädje och att fått en riktig supporterklubb; Igge ultras.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Fortsätta utveckla föreningen inom ungdom- dam och herrfotboll.

Varför borde fler spela fotboll?

Det finns många skäl men framförallt gemenskapen.