Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lucka sexton

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 16 – Hudiksvalls Pistolskytteklubb

Hudiksvalls Pistolskytteklubbs verksamhet omfattar pistolskytte med krut- och luftvapen. De har en sektion för nationellt pistolskytte och sportskytte med pistol, en sektion för dynamiskt skytte och en sektion för luftpistol. De har utbildning av nybörjare i pistolskytte och har en stor ungdomsverksamhet i luftpistolskytte.

Inom pistolskytte finns många grenar och Hudiksvalls Psk anordnar krutpistolskytte i ett antal olika grenar inom nationellt skytte och sportskytte. Det är i huvudsak precisionsskytte, snabbskytte, militär snabbmatch, fältskytte, standardpistol, sportpistol, dynamiskt skytte (IPSC) och grovpistol.
Luftpistol kan man börja skjuta när man fyllt 8 år. Vårsäsongen för luftpistolskytte börjar i mitten av januari till slutet av maj. Höstsäsongen börjar i september och håller på till mitten av december.
Åldersgrupper från 8 år och uppåt är välkommen på måndagar från kl. 18:00-19:30.
Klubben har tre anläggningar. En utebana i Iggesund, och två innebanor i Hudiksvall.

Hallå där! Patrik Wahlberg, ordförande. Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

1, Att få starta upp verksamheten fullt ut efter pandemin. 2. Våra damers SM-Brons i Lag samt SMGuldet i veteransklassen Herrar.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Fortsatta nationella och regionala framgångar samt en tillströmning av medlemmar till ungdomsverksamheten.

Varför borde fler testa på skytte?

En både mental och fysisk idrott där man tävlar lika mycket mot sig själv som mot andra. En variationsrik sport som kan utövas hela livet!