Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lucka sju

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 7 – Julle United Dansförening

Julle United Dansförening i Hudiksvall är Sveriges största Performance Cheer förening. De erbjuder Performance Cheer både som breddgruppsverksamhet och tävlingsverksamhet. De erbjuder också Streetdance, Cheerleading, Jazzdans, Bugg och Showdrill. Julle erbjuder dansglädje till alla åldrar, från 0 års ålder till vuxen ålder och har såväl breddverksamhet som tävlingsgrupper.

Hallå där! Emelie Holmberg, Verksamhetsansvarig Vad är det roligaste som hänt i föreningen under året?

En otroligt rolig sak var att vårt lag Julle Superstars, som är vårt lag för barn med funktionsnedsättning, för första gången deltog på tävling under våren 2022. Julle Superstars blev i och med detta deltagande det första laget i Sverige som tävlat i grenen Para Cheer.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Det bästa är egentligen det vardagliga där vi ses på träning men vi har också flera spännande tävlingar på gång (både DM, SM, VM och mästerskap
i Finland). Utöver det så har vi som vanligt våra stora uppvisningar på Kulturhuset som vi ser mycket fram emot!

Varför borde fler testa på Cheerleading?

Cheerleading är en glädjens sport. Sporten handlar mycket om att heja på varandra och ge varandra energi. Det gör att de som utövar sporten känner en stark samhörighet.