Lucka tio

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 10 – Tunalids Ridklubb

Tunalids Ridklubb ligger i Fors strax utanför centrala Hudiksvall. Ridhuset är byggt år 2000 och har även en utebana. I stallarna bor 18 lektionshästar och ponnys och i privatstallet finns 8 platser.
Tunalids Ridklubb bedriver häst och ridutbildning för alla oavsett ålder och kön. Klubben ska ge ungdomar en meningsfull fritidsaktivitet genom ridning, men även genom klubb och föreningsverksamhet i övrigt.

Klubben verkar för att ungdomar ska kunna ta ansvar och verka som goda ledare och förebilder. Tunalids Ridklubb ska vara en samlingsplats för alla hästintresserade. Även vuxna som är nyfiken poå att börja rida är välkomna att kontakta klubben.
Teori om hästar och hästhållning ingår givetvis i utbildningen, liksom uteritter i de vackra omgivningarna. Ridskoleverksamheten erbjuder ett alternativ till dig som inte har egen häst och även möjlighet till vidareutbildning för dig som är privatryttare.
De utbildar även ungdomar och vuxna i tävlingsdiciplinerna dressyr och hoppning för att ge dom möjlighet att tävla.

Hallå där! Ulrika Rask, verksamhetschef Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Vi har invigt vår nya ridled. Detta är ett stort projekt som vi har haft och nu har våra elever äntligen möjlighet att rida i skogen utan att möta bilar.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Att vi som förening ska fortsätta växa.

Varför borde fler testa på ridsporten?

Alla kan rida, barn som vuxen! Att umgås med hästar är härligt för både kropp och själ. Bra träning och en lugn miljö att vistas i.