Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lucka tjugo

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 20 – Hälsinge kaninhoppare

Hälsinge kaninhoppare är en ideell förening som startade 1998. Föreningen menar at många tror att kaninhoppning är någonting småflickor håller på med hemma i trädgården och sedan växer ifrån, men det är helt fel. Det finns 28 officiella klubbar runt om i Sverige som är anslutna till Sveriges kaninhoppares riksförbund och tillsammans finns det ca 1000 medlemmar, allt från 5år till 70år. Det arrangeras bland annat Svenska mästerskap och förbundet har ett samarbete med bland annat Norge, Finland, Danmark och England där kaninhoppning också finns.
Syftet med föreningen är att se till att barn, ungdomar och vuxna på ett rättvist och trivsamt sätt ska kunna utöva och utveckla sitt fritidsintresse, kaninhoppning.

Om ni skulle vilja börja med kaninhoppning så är det bara att höra av er till klubben. Annars så går det alldeles utmärkt att börja med kaninhoppning genom att komma på en av deras träningar så kör de en liten nybörjarkurs bara för er. Träningar kostar ingenting och man behöver inte heller vara medlem för att få delta på dem.

Hallå där! Moa Skärgård, ordförande för hälsinge kaninhoppare. Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det roligaste som hänt föreningen under året var att arrangera Norrlandscupen 30-31 juli. Norrlandscupen är en tävling som är återkommande varje år, och i år fick vi under tävlingen besökare från Skåne till Arjeplog och antal starter var nästintill 800st under helgen!

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Nästa år ser vi allra mest fram emot att arrangera SM i krok och höjd som kommer äga rum 21-22 oktober i Camp Igge. Vi ser även fram emot att arrangera förbundets domarläger på HRPK 7-10 april. På domarlägret utbildas blivande domare inom kaninhoppningen.

Varför borde fler testa på kaninhoppning?

För att i vår sport får verkligen alla känna sig delaktiga oavsett ålder och förutsättningar. Kaninhoppningen är speciell eftersom alla åldrar ”behandlas” lika, det är kaninerna som tävlar mot varandra snarare än förarna. I samma klass kan förare från 7 års ålder upp till pensionärer tävla mot varandra. Det är en väldigt billig och rolig sport där vem som helst som har en kanin kan delta! Vill man satsa lite mer kommer man sannolikt få möjlighet att se många delar av Sverige genom tävlingar, det finns kaninhoppningsklubbar från Skåne till Arjeplog och på de flesta ställen däremellan!