Lucka tjugoett

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

LUCKA 21 – nÄSVIKENS IK

Näsvikens IK har en bred verksamhet med junior och seniorverksamhet inom fotboll för både herrar och damer, samt inom skidor och skidskytte.

Men i denna lucköppning fokuserar vi på Näsvikens formstarka damlag. Näsvikens damlag är nämligen verkligen ett lag på uppgång. Efter att ha haft det kämpigt förra säsongen då man slutade näst sist i tabellen så blev årets säsong en succé. Klubben slutade till slut på en fin 4:e plats i division 2 södra norrland.

Spelare berättar i flera artiklar i lokaltidningen under året hur den goda stämningen i laget och det faktum att gruppen fått spela ihop sig har bidragit till ett bra ”flow”. Det är en tajt grupp spelare som har roligt ihop. Även tränarbänken är en viktig faktor bakom framgångarna.

Spelaren Jenny Berqvist sammanfattar säsongen så här:

”Det är helt underbart. Vi har ju lyft oss något rejält från förra säsongen. Det är mycket för att vi fick behålla grundstommen. Sen har vi haft Anette (Hellström, tränare) och ”Vickan” (Kollin, spelande tränare) som har gjort ett helvetes jobb, rent ut sagt. De är guld värda med allt jobb de lägger ner”

Hallå där! Anette Hellström tränare i Näsvikens IK div 2 damer, Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det roligaste med året är att vi haft 4 seniorlag i egen regi.

Damlag i div 2 (placerade sig på fjärde plats i tabellen) och div 3,

Herrlag i div 4 och div 6

Vi har fem ungdomslag och vi har bedrivit fotbollsskola för drygt hundra barn.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Vad vi ser fram emot mest nästa år är Oilquickcup i januari.

Varför borde fler testa på fotboll?

Framförallt fler tjejer borde börja eller fortsätta längre att spela fotboll, det medför glädje, gemenskap och tillhörighet.