Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Lucka tolv

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 12 – Hudiksvalls Padelklubb

Hudiksvalls Padelklubb är Hudiksvalls satsar på barn- och ungdomspadel i Hudiksvall och jobbar för att utveckla padeln i kommunen. Padelklubbens hemma arena är Västra Hamnen Padel.

Hallå där! Alfred Rundgren, tränare. Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det roligaste som hänt detta året tycker jag är att antalet medlemmar i föreningen har ökat och vi har fler barn och ungdomar som är med och tränar. Förutom de träningar och aktiviteter vi har för medlemmar har vi också haft sommarläger samt prova på tillfällen för alla barn och ungdomar som vill komma och testa padel. Det är något som vi kommer fortsätta med, är ni intresserade så håll utkik på våra sociala medier. Vi har haft skolklasser på besök så därav har många barn fått möjligheten att prova på att spela padel.

Det vore roligt att få hit fler skolklasser så att ännu fler barn och ungdomar får upptäcka våran sport.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Jag ser fram emot att se föreningen växa ännu mer. Jag vill se fler medlemmar och fler träningar per vecka. Just nu har vi fyra grupper som tränar 1 timme i veckan. Mitt mål är att kunna ha grupper som tränar mer än en gång i veckan. Jag vill att padeln i Hudiksvall ska bli en ”vanlig” sport att utöva för barn och ungdommar. De ska ha möjligheteten att utöva padel flera gånger i veckan.

Varför borde fler testa på padel?

Alla borde testa padel då det är en väldigt enkel sport att utöva och man utvecklas snabbt. Om alla på 4 banan är jämn oavsett nivå så blir det alltid roligt spel. Att spela padel är ett bra och effektivt träningssätt med lite skador bara man ser till att värma upp innan. Det är också en social sport, om man tittar på barnen så ser man hur dom väldigt snabbt vågar kommunicera med varandra och ha kul oavsett om man inte känt varan tidigare. Om man sedan kollar på dem vuxna som är i hallen så är det alltid mycket härligt prat och häng innan och efter matcherna och man ser alltid hur folk
knyter till sig kontakter både i padelsammanhang och utanför vilket jag tycker är superkul!

Vi har allt från 6-åringar till pensionärer som spelar, alla på olika nivå såklart och med olika syfte. Några spelar bara för att ha kul, några för att bli så bra som dom bara kan och andra mest för att dricka kaffe och prata skoj. Oavsett vem som spelar så är det alltid härlig stämning (förutom när någon dålig förlorare åker på torsk (skratt).