Lucka tretton

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 13

Dansklubben Glada Hudik bildades 27 oktober 1987 och är en ideell förening som utövar ett flertal danser som tex Bugg, Lindyhop, West Coast swing, Salsa, Dubbelbugg, Fox m.m. Många har kanske hört talas om föreningen efter deras uppmärksammade EPA-bugg. Projektet uppmärksammades stort och hade målet att ge ungdomar en samlingsplats samtidigt som de fick lära sig bugg.

Klubben drivs av medlemmarna vilka har växlat under årens gång. Våren 2017 blev renoveringen av deras gena lokaler klart på Djupegatan 47 i Hudiksvall. Verksamheten består av danskurser från nybörjare och uppåt och omfattar barn, ungdom och vuxna. Utöver kurserna erbjuds det också motionsdans, par träning, uppvisningsträning samt träning för tävlings par.

Hallå där! Anna Sundman, administration Dansklubben Glada Hudik Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Det är nog att vi har börjat kunna dansa igen efter att de släppt på restriktionerna. Vi ser ett hopp i att driva danskulturen vidare.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Att få igång vår verksamhet och dansen mer och mer. Det är som om att starta om föreningen på nytt efter covid-19

Varför borde fler testa på dans?

Glädjen, motionen och gemenskapen. Man träffar på så många nya människor, lär känna fler. Musik och rytm. Det är ett roligt sätt att få motion, styrka och uthållighet. Man blir helt enkelt glad av att dansa.