Lucka två

I årets julkalender vill vi i Hudiksvalls FF hylla Hudiksvalls rika föreningsliv. Det finns många utmaningar som samhället står inför just nu. Vi är övertygade om att det inte går att överdriva kraften som föreningslivet har i kampen mot ett bättre samhälle. Det förbättrar folkhälsan genom att den sysselsätter människors kroppar och huvuden, det ger barn och ungdomar en meningsfull sysselsättning som hindrar många från mer destruktiva aktiviteter, det lär barn värdet av samarbete, allas lika värde, och att alla är olika, det ger människor vänner för livet.
För att ta några exempel.

Hudiksvalls FF känner en samhörighet med våra lokala föreningar och vill gärna lyfta hela det lokala föreningslivet till alla som följer oss. Vi sitter alla i samma båt. Vi hörde av oss till alla möjliga föreningar i kommunen, stora som små, och till vår glädje ville många vara med.
Det vi snabbt upptäckte var att det finns en stor föreningsflora i kommunen, det finns verkligen något för alla. Tveka inte, engagera dig idag!

Lucka 2 – Team Hudik

Den 26 april 1994 aktiverades IF Team Hudik för att ge fotbollsintresserade flickor i Hudik en egen förening. Team Hudik vill bedriva verksamheten så att den utvecklar tjejer positivt såväl fysiskt, psykiskt som socialt och kulturellt. De vill erbjuda en trygg fotbollsmiljö också ur drog- och alkoholsynpunkt. Kontakten med positiva förebilder i form av ledare och äldre aktiva utgör en viktig faktor.

De vill vara klubben för hela familjen och ge alla fotbollsintresserade tjejer möjlighet att delta i en stimulerande idrottslig-social och kulturell gemenskap i och kring ett fotbollslag som är på väg mot sportsliga framgångar.
Och sportsliga framgångar hade de verkligen under säsongen då man vann division 2 södra Norrland överlägset, 11 poäng framför tvåan och hade smått otroliga +82 i målskillnad. Efter en kvalvinst mot Ope med klara 7-2 så stod det klart att det nästa år är division 1 som gäller nästa säsong!

Hallå där! Lotta Ericsson, verksamhetsansvarig IF Team Hudik. Vad är det roligaste som hänt föreningen under året?

Roligaste som hänt, där finns det flera händelser som borde nämnas, men vår gemensamma avslutning i oktober är en höjdpunkt. På Kulturhuset samlades 311 av föreningens totalt 397 medlemmar och avslutade säsongen tillsammans med mat, lotteri och utdelning av priser.

Vad ser ni fram mot mest nästa år?

Nästa år kommer vårt Damlag/Representationslag spela i Div 1, efter en fantastisk säsong i tvåan. Ser fram emot ett fint publikstöd, med många på läktaren, som troligtvis kommer bjudas på spännande och roliga matcher.

Varför borde fler spela fotboll?

Fotboll är i min mening, bland det roligaste som finns. Fotboll ger- förutom att det är en fysiskt rolig aktivitet som bidrar till ett bättre mående- glädje, gemenskap, kompisar och värderingar som en tar med sig genom livet.