Ludvig Pärlenskog har ordet

En intensiv och spännande säsong är till ända efter lördagens match mot Uppsala. Vi talade med en av HuFFs lagkaptener, Ludvig Pärlenskog om säsongen som varit, om matchen på lördag, och om vad han kommer göra under den långa mörka halvårsperioden mellan säsongerna.

Vi når Ludvig när han är på väg hem efter torsdagens träning. Han åker numera ensam i bilen efter att Ville flyttat från Bollnäs, och Ruben stannat hemma och kurerar sig efter sin knäoperation. Han utnyttjar tiden i bilen till att slappna av och varva ner efter jobb och träning och för att filosofera lite. Han har varit inne på att flytta till Hudiksvall, men han trivs väldigt bra på sitt arbete på en skola i Bollnäs.

Nu har det gått en säsong snart. Har tiden i HuFF gått som du trodde innan?

– Ja, jag hade väl inga större förväntningar innan säsongen. Jag visste att vi var ett ungt lag och nytt lag. Så har jag ju spelat med många av de andra förut, så jag visste att det fanns kvalité i laget. Men man måste ändå vara jäkligt nöjd första säsongen.

Är det något med själva klubben som överraskat dig?

– Nej inte egentligen. Bra klubb, bra människor runt omkring, finns ingenting negativt att säga.

Huff var alltså med i kampen om uppflyttning hela vägen fram till förlusten i förra matchen mot Stocksund. En match som Ludvig fortfarande känner en besvikelse runt. Han menar att de började matchen riktigt dåligt som gör att de hamnar i en uppförsbacke. Sedan spelar de upp sig och spelar den fotboll som de kan spela, och då menar han att HuFF är riktigt bra. Han menar också att Stocksund nog är det bästa laget de mött under säsongen.

Men Ludvig menar att det inte var i denna match som uppflyttningen gick förlorad, utan främst efter några onödiga poängtapp under säsongen.

– Ja till exempel Korsnäs borta och Kungsängen hemma. Det är liksom matcher vi ska vinna egentligen. Men så är fotbollen!

För egen del har Ludvig haft en så pass stark säsong att han även uppmärksammats i Aftonbladet. När tidningen listade de bästa spelarna i hela division 2 kom Ludvig på en fin 22:a plats.

-Ja, det var kul. Roligt att bli uppmärksammad. Då har de väl sett något i alla fall.

Vad tycker du själv om din säsong?

– Jag är alltid självkritisk. Men tycker ändå att det varit en bra säsong. Men jag har mer att ge, jag har mer i mig.

På frågan om vad det är som han vill förbättra så erkänner Ludvig att han inte hunnit reflektera så mycket på saken ännu. Han har spelat mycket och haft fokus på det. Men tillägger att han vill bli bättre på det mesta, att bli snabbare och bättre. Han vill framförallt jobba mer på sin defensiv, men också på sitt offensiva spel.

Snart är det alltså slut på det roliga, och väntan på nästa säsong tar sin början. Vad ska då Ludvig syssla med mellan säsongerna? Han berättar att han nog kommer ta lite ledigt först. Det kan också bli en tripp av något slag på höstlovet. Det viktigaste nu blir att vila huvudet lite nu efter den intensiva säsongen, men så kommer säkerligen abstinensen och kroppen kommer nog vilja sätta igång igen om ett par veckor. Sedan kommer han vara igång på ett eller annat sätt under uppehållet.

Men det är inte ledigt riktigt ännu. Nu är det IFK Uppsala som gäller på lördag. Ludvig har respekt för motståndarna som de vann knappt mot på vårsäsongen.

– Om jag inte minns helt fel så var de ganska bolltrygga. Men vi kunde använda vårt presspel ganska bra mot dem. Men det var en ganska jämn match. Man vet inte riktigt var man har dem.

Ingen av lagen har så mycket att spela för, och Ludvig menar att det kan bli lite konstigt ibland i den sista omgången.

– Jag hoppas ändå att det kan bli en rolig match, där vi vet att “nu är det bara att gå in och köra” liksom. Inget som står på spel utan bara gå in och köra vårt eget spel.

Hoppas det kommer mycket folk också. Så vi kan få tacka av er efter den fina säsongen!

– Ja, det vore superhärligt! Att få in lite publik, det är ju det man vill ha. Då blir det mycket roligare.

Där hör ni. Ta er till sparbanken arena på lördag och se våra unga hjältar för sista gången i år. De förtjänar en fin avtackning efter att ha kämpat förtjänstfullt för våra rödvita färger under säsongen!

Förresten! Vi vill återigen passa på att tipsa om den mycket uppskattade uppladdningen på Manis innan matchen där ledare och spelare berättar bland annat om matchen, om taktiken, och svarar på frågor. Rekommenderas verkligen!

Start på eventet på Mani´s: Klockan 11:00

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott

För Hälsingland – Mot Framtiden!