Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

”Målchanser för tre matcher”

Nu är våra grabbar på väg hem från Stockholm och Kungsängen. Bussen är fylld av glädje och stora leenden efter en historisk seger borta över Kungsängens IF. Fantastiskt bra gjort av våra killar!

Vi talar i telefon med en av våra huvudtränare, Pelle Lindberg när han sitter på bussen på väg tillbaka mot Hudiksvall. En riktigt glad Pelle som svarar och svarar på våra frågor.

Vi som följde matchen via appen ”min fotboll” såg bara 1-0 till oss snabbt följas upp av 1-1. Hur var matchbilden idag?

Ja, vi ägde matchen från start egentligen. Trots att vi hade nysammansatt mittfält känner jag att vår dominans var stor. Med lite mer skärpa i de avgörande lägena hade vi tagit kål på matchen rätt omgående.

Så det fanns alltså inte aledning till oro från supportrarnas sida?

Nej, nej, säger Pelle och skrattar. Vi hade sju hundraprocentiga målchanser till exempel. Vi var på hugget och skapade målchanser för tre matcher. Det enda oroande var att målen inte kom och det kan ju alltid skapa lite extra nerver och oreda och det var just så de (Kungsängens IF) fick målet. Annars känner jag att matchen var vår helt och hållet.

Just den här segern är extra rolig eftersom det är första gången någonsin Hudiksvalls FF vinner över Kungsängens IF på bortaplan, säger Pelle med glädje i rösten.

Så det ser ljust ut inför de kommande matcherna?

Kan vi hålla samma spel ser det bra ut, men vi har en tunn trupp efter sommarfönstret och nu fick Axel Näsholm kliva ut skadad, en olycklig vridning. Ännu vet vi inte om allvaret i skadan, men sannolikt får vi reda på mer om det nu på måndag.

Hela laget gör en riktigt bra insats och vill passa på att lyfta det nysammansatta mittfältet som gjorde det riktigt bra och Cihan med sina två mål. Det sista en egen prestation där han stal bollen av deras mittback och öste på framåt i full fart för att sätta dit avgörande 3-1 till vår fördel, avslutar Pelle.

Härligt jobbat killar och fokus för framåt ska vi!

För Hälsingland – Mot Framtiden