Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Målrikt när HuFF kryssade

För andra helgen i rad bjöds det på många mål när HuFF hemmaspelade på Sparbanken Arena. Det blev nio mål senast (8–1) mot Kvarnsveden. Den här gången fick publiken ”nöja” sig med åtta mål då mötet med gästande Franke slutade 4–4 (2–1).

Det ska genast sägas att det inte var någon bra match de 159 åskådarna fick bevittna, mycket kanske beroende på att det var ett rejält skade-, och sjukdomsdrabbat HuFF, som i stort sett ställde upp med de elva spelare man hade matchklara. Det fanns visserligen några namn på avbytarbänken, men egentligen var ingen av dessa redo för spel.

Det innebar att tränarduon Pelle Lindberg och Kalle Ersjons inte hade något att laborera med när hemmaspelet hackade – vilket det gjorde ganska ofta denna söndagseftermiddag.

Ändå var det HuFF som spräckte nollan i matchen när Jesper Lindholm – lagkapten för dagen – kunde ta till vara på ett inspel från höger och göra 1–0 i den 12:e minuten.

Franke, som spelade för att undvika en kvalplats nedåt, kändes hetare och kom till anfall betydligt mer strukturerade än HuFF och när hemmaförsvaret dessutom var på bjudhumör kunde Bender Abduselam Beyan kvittera i den 35:e minuten.

Några minuter senare var Cihan Sener nära att ge HuFF ledningen på nytt, men den gången räddades Franke av att Seners styrning på Araya Zerais inlägg gick i stolpen. Men HuFF-forwarden skulle få en chans till innan halvleken var över och den tog han då det blev 2–1 på övertid.

I inledningen av andra halvlek handlade väldigt mycket om Franke. Kvitteringen kom i den 54:e minuten genom Elias Andersson Jirlind och när inhopparen Mohamud Abshir stötte in 2–3 efter bara några minuter på planen lutade det väldigt mycket åt en bortaseger.

Men även Frankes försvarslinje sviktade emellanåt och det gav Bassim Nassir chansen att göra sitt första mål för säsongen när han satte 3–3 efter 76 minuters spel och det var inte slut på svängningarna i matchen där. I en snabb omställning hittade Cihan Sener in med bollen till Araya Zerai, och så var HuFF i ledningen på nytt.

Nu räckte inte Zerais mål till seger – och det hade heller inte varit rättvist. Mohamud Abshir såg till att bli matchens enda tvåmålsskytt när han avslutade målgörandet genom att slå in en målvaktsretur från Sebastian Jonsson i den 86:e minuten och med sitt 4–4-mål såg han till att Franke åtminstone fick med sig en välförtjänt poäng hem till Västerås.

Nästa helg väntar tabelltvåan Enskede på bortaplan för HuFF och då kan man bara hoppas på att ledarduon Lindberg/Ersjons har tillgång till några fler spelare, annars kan det bli tufft att få ihop fullt lag då man också får klara sig utan avstängde Araya Zerai (tre varningar) i den matchen.

Text: Christer Stridh – Foto: Peter Scott