Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Minnesvärd tillställning tar HuFF till nytt cupäventyr

Det är sådana här kvällar som vi fotbollsintresserade lever för och som vi drömmer om under det svarta hål som är mellan säsongerna. Folkfest. Sommarvärme. Fotbollspropaganda. Vinst. Vad mer kan man begära?

Det märktes att detta var en match som båda lagen tog allvarligt på och ville vinna. Matchen började i ett högt tempo, trots värmen. Och chanserna kom också omgående. Redan i minut 3 fick Axel ett bra läge efter snabbt och fint spel. Även Gottne stack upp ibland och skapade en och annan halvchans.

Hudiksvalls FF dominerade spelet och kom med tiden också att dominera chansproduktionen. Sener får en superchans i minut 22 efter fint förspel snett inåt bakåt från lekkamraten Araya Zerai.

Några minuter senare kom också ettan. Sener utnyttjar sin fina fysik och halft rycker och halft bökar sig förbi sin försvarare till ett fritt läge, målvakten gör en fin räddning, men Axel plockar upp returen. I minut 37 kom tvåan. Zerai serverar Jesper till ett friläge. Nu har ju Jesper missat ett par frilägen på senare tid och kanske spelade det in i beslutet att läckert frispela Cihan istället för att avsluta själv. Hursomhelst var det ett mycket vackert fotbollsmål. 3-0 hann också komma innan halvleken var slut. Och nu var lekkamraterna i farten igen, men denna gång passade Cihan fram Araya.

Det här var en dag som det mesta gick emot för Gottne. I mitten av andra halvlek kolliderar Cihan med målvakten Anthony Ferrara i samband med ett friläge. Det såg ut som en solklar straff men slutade med ett gult kort för filmning på Cihan. Tyvärr så skadade sig Ferrara i kollisionen och fick byta några minuter på grund av huvudskada. Då laget inte hade med sig någon reservmålvakt så fick istället den skickliga offensiva pjäsen Danny Harmon ställa sig mellan stolparna. Han gjorde några fina räddningar, det ska han ha. Men blödningen stoppas inte direkt av ett sådant byte och Hudiksvalls FF kunde göra fyra ytterligare mål med Harmon i kassen.

Värt att nämna är att två av dessa mål gjordes av Johan Olsson. Hans första mål i Huff-tröjan. Det var också roligt att se Ville Söderlund tillbaka i spel igen efter en skadefylld vårsäsong. Han gjorde ett fint inhopp och assisterade bland annat till ett av Johans mål.

En skön avslutning på vårsäsongen, minst sagt. Gottne är inget dåligt lag och ligger i toppskiktet av sin serie, division 2 Norrland. Att det kunde bli så stora siffror är förvånande. Anledningarna är säkerligen en kombination mellan ett mycket bra Hudiksvalls FF, en svagare “norrtvåa”, och ett till synes för dagen stukat Gottne som kom till Hudiksvall med få avbytare och alltså ingen reservmålvakt.

Men även med hela bänken full med avbytare så hade inte Gottne rått på detta Hudiksvalls FF denna kväll. Känslan är att säsongen gärna fått fortsätta lite längre när man ser vilken form laget har just nu. Men grabbarna har gjort sig förtjänta av en tids ledighet för att ladda batterierna.

När de kommer tillbaka så gäller det att vara påkopplade. Serien ska avgöras. Och efter gårdagen så är det som bekant också klart att en match mot riktigt bra motstånd väntar hemma i Svenska cupen!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott