Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Molin vill snuva Bajen på vinsten i årets match

Kontrasterna kan vara stora i fotbollen ibland. På söndagen säsongens kanske tyngsta stund då Hudiksvalls FF förlorade mot IFK Uppsala. Tre dagar senare säsongens match och folkfest i mötet med allsvenska Hammarby.

I skrivande stund vet vi inte vem som kommer stå där i målet när domaren blåser igång matchen mot Hammarby. Men den som står i HUFF:s mål i den matchen kommer säkerligen inte frysa. Vi ville prata med den som stått flest matcher för Hudiksvalls FF, Andreas Molin, om hur han tänker inför matchen.

När Andreas kom till Hudiksvalls FF inför denna säsong så var det många som hade dålig koll på honom. Men efter att ha bommat igen målet i några tidiga matcher har han sedan spelat mest av målvakterna. Och då är det viktigt att komma ihåg att vi haft två andra riktigt bra målvakter i truppen. Själv är han både förvånad och inte över hur det blivit. Han berättar att han visste att han hade kvaliteterna att spela eftersom han tränat med Hudiksvalls FF i många år, men det som förvånat honom något är att det gått så snabbt att ta en plats. Han hade trott att han ungefär vid denna tid på säsongen skulle vara med och konkurrera på allvar om att ta en plats mellan stolparna.

Visst är det årets match som kommer?

-Jo men det är det. Både för mig och för klubben är det årets match.

För Andreas är det faktiskt första gången han möter ett så stort lag. Det största lag han mött förut är faktiskt Hudiksvalls FF. Det närmsta han kommit är annars att han tränat med GIF Sundsvall. På grund av detta så tycker Andreas att det ska bli lite extra kul. Men också lite extra nervöst.

Du lär ju få en huvudroll om du står. Hur tänker du runt det?

-Ja jag har ju inte fått så mycket skott på mig under säsongen, vi har lyckats avvärja innan de kommer fram till mig. Nej, men det är väl det man går och tänker på innan. Kommer man klara av trycket som säkert kommer komma mot en? Alla inlägg, skott och avslut. Eller kommer man kapitulera? Det tror jag inte. Men det är det man går och är nervös över liksom.

Andreas tror dock att det är bra att ha den anspänningen in i matchen. Det är något som kommer öka fokuset. Och han lägger också till att det är det här som gör att han tycker det är roligt också. Det skulle vara kul att visa för stora Hammarby att det finns bra spelare här i Hälsingland också.

Vad tror du att vi kan förvänta oss på onsdag?

-Det blir en tuff match såklart. Men jag tror att Hammarby kommer lufta lite spelare också, så det blir säkert en blandning av spelare från a-laget och ungdomar som är på väg upp. Jag tror det kommer bli tufft. Men jag tror fan att om vi skulle vara på topp med vår energi… Och det är ju så att vi vill ju verkligen, medan för dem så kommer det vara jobbigt att behöva åka upp till Hudiksvall och möta ett lag som oss. Så om vi har rätt inställning och de har lite halvtaskig inställning, då kan vi knäppa till dem.

Vad måste vi göra för att slå dem?

-Vi måste gå ut och se det som årets match och tycka att det är roligt. Med rätt inställning så kommer kanske resultatet också. Det är Hammarby som har all press på sig. Vi kommer ha publikens stöd också, och få det stöder bakom sig som hejar fram en…

Innan vi säger hej då får Andreas skicka med en hälsing till onsdagens publik.

-Det är bara att de ska komma dit och heja fram oss till en seger mot Hammarby!

Andreas har uppenbarligen en stark tro på laget. Förhoppningsvis har även alla på läktaren det också så att vi kan ge laget en riktigt fin inramning på onsdag!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott