Möt bärarna av hedersfanan: Micke och Tomas

Många är de människor som arbetar dagligen och hårt inom Hudiksvalls FF för att genom hårt slit bygga något riktigt bra ihop. Något som gagnar individen, staden, landskapet och vårt samhälle
Men vilka är det då egentligen som jobbar ideelt med Hudiksvalls FF?

Direkt efter den senaste segermatchen träffar vi på två sprudlande glada grabbar, sportchef Micke Flaaten och Tomas Flodin, som tillhör sportgruppen, men även styrelsen.

Vad är det bästa med fotboll enligt er?

Fotboll är en fantastisk sport. Ingen annan sport ger lika mycket värde och nytta tillbaks till samhället. Den skapar gemenskap och glädje samtidigt som den mer än någon annan sport är en plattform för integration, säger Micke. Precis så, fortsätter Tomas, det är det sociala nätverket som hela tiden fylls på med både gammal som ung.

En lyrisk Micke fortsätter, högsta nivå av exstatisk glädje är när Bajen trycker in ett sent segermål i ett fullsatt derby på Nya Söderstadion! Ler stort och fortsätter, känslan i kroppen när Filip Caselius bombar in en vänsterdojja från 25 meter och Araya Zerai flyger som en örn mot AIK på Glysis är i samma härad, WOW!

Under väldigt många år har ni varit Hudiksvall trogna, både genom ert engagemang i ABK och nu i Hudiksvalls FF. Vad är det som driver er till att lägga hundratals timmar per år för fotbollgemenskapens bästa i Hudiksvall?

För Tomas det stora fotbollsintresset primärt, och att se spelare växa i sina fotbollskunskaper, att man även gör en insats för samhället genom det är också viktigt för Tomas.

Gemenskap och tillhörighet. Haft förmånen att få växa upp här i Hudik, att få bidra till att ge staden positiva upplevelser är en ynnest, säger Micke.

Till denna säsong hade ni inom sportgruppen ett stort jobb att utföra. I och med degraderingen från division ett blev ni tvungna att skapa nästan ett helt nytt lag, något ni lyckats väldigt bra med i mångas ögon. Hur ser ni själva på säsongen hittills och hur gick ni tillväga för att skapa detta nya lag med så pass vacker fotboll?

13 spelare lämnade oss efter fjolåret, 11 nya har kommit in så ja, det har varit ett rejält nytt avstamp, svarar Micke och fortsätter. Förutom att bara värdera spelarnas fotbollskunskaper så har vi även lagt mycket fokus på att få med killar som bidrar med positiv energi in i vår grupp. Lägsta snittåldern i serien gjorde att vi inte blev förvånade när det svajade lite under inledningen, men kvaliteten och ambitionen som finns i laget kommer förhoppningsvis att skina igenom tydligt under resten av hösten med fin fotboll och många poäng. Forza HUFF!

Tomas fortsätter, säsongen hittills är med beröm godkänd tycker jag. HuFF har ett mycket gott rykte om att vara en välskött förening med en bra supportande styrelse och sportgrupp. Då vi kontaktade potentiella nya spelare var de flesta mycket bra ”pålästa” om föreningen, det hade flera bra referenser och fotbollskompisar som rekommenderade HuFF, vilket underlättade rekryteringen.

Hudiksvalls FF har ju en väl förankrad värvningsstrategi, berätta gärna mer om den. (tänker på 80% Hälsingespelare bland annat)

Det stämmer, vi har som mål att jobba med ”närodlade” spelare, i första hand från Hälsingland. Vi har också i HuFF strategin sagt att upptagningsområdet är mellan Gävle till Sundsvall

I år klarar vi inte riktigt att uppnå 80% från Hälsingland, men flertalet är från landskapet, säger Tomas.

Ja, så är det, fortsätter Micke, närodlad fotboll ger ännu större känsla av gemenskap, inte minst för de företag som väljer att stötta vår verksamhet. Samtidigt vill vi att hela distriktet skall växa, de hälsingespelare som kliver in i vår trupp fungerar som lokala förebilder som motiverar unga spelare runt om i vårt fina landskap att slita på med sin fotboll.

På vilka sätt kan övriga Hudiksvall- och Hälsingebor samt företag hjälpa detta Hälsingslands flaggskepp inom den svenska fotbollseliten att nå nya höjder?

Vi är glada och mycket tacksamma över alla de företag som stöttar HuFF, men det får gärna komma in fler som vill vara med på våran resa. Vi vill växa i antalet medlemmar och få fler personer som vill/kan ställa upp som funktionärer i olika löpande uppgifter under en säsong, tex marknadsföring/kontakt med sponsorer, kioskverksamhet, jobba som publikvärdar och stå i entrén under hemmamatcher, hjälpa till som materialare till a-laget, det finns många löpande administrativa uppdrag som måste fungera i verksamheten, vänligen kontakta någon av oss som redan är aktiv i föreningen, eller maila in till kansli@hudiksvallsff.se, avslutar Tomas

Det var och en kan göra är helt enkelt att komma på matcherna. Publiken på läktaren (spelare nummer 12!) ger mycket mer energi till spelarna än vad man kanske kan tro. Upplevelsen blir starkare för alla om vi är fler där, ledare, spelare och publik. Ses på Glysis! avslutar en sprudlande glad Micke.

Vi tackar Micke Flaaten och Tomas Flodin för det enorma arbete de lägger varje dag och för intervjun.

För Hälsingland – Mot Framtiden!