Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Möt bärarna av Hedersfanan – Hasse och Kåge

Hudiksvalls FF är en verksamhet som består av människor som jobbar tillsammans för att bygga något bra ihop.
Men vilka är det då egentligen som jobbar ideelt med Hudiksvalls FF?

Möt Hasse och Kåge som tillhör sportgruppen.

Hej Hasse och Kåge, hur påbörjades ert engagemang i Hudiksvalls FF?

Kåge: Jag blev uppringd av Johan Allgulander som var med på den tiden som undrade om jag kunde tänka mig att komma med i sportgruppen och som han sa ” surra lite fotboll”. På den vägen är det och det är mitt 5:e år i sportgruppen. Vi är ett härligt gäng i sportgruppen.

Hasse: Jag har en historia som målvakt i ABK på 90-talet, målvaktstränare 2021 och ingår efter förfrågan i Sportgruppen sedan våren 2022.

Vad exakt är det ni gör inom föreningen och hur går ni tillväga för att nå de resultat ni önskar?

I sportgruppen så försöker vi ta hand om spelarna på ett bra sätt, så de känner sig sedd, hörd och bekräftad, säger Kåge och fortsätter, vi i sportgruppen har tilldelats olika spelare som är ”våra” spelare som vi försöker ha lite extra kontakt med. Vi hjälper till med bostad så gott det går, även med arbete så de har en inkomst. Vi åker ner på träningar och kollar status på spelarna och pratar med dem. Spelarna vet också att de kan höra av sig till oss om det är något. Då kan de prata med vem som helst i sportgruppen.

Dels har vi avdelade spelare i truppen som vi har ansvar mot, fyller Hasse i, typ det som inte är det direkt sportsliga som tränarstaben hanterar med dom. Vi har även koll på framtida spelare, följer landskapets klubbar och dess spelare, samt jobbar i samband med hemmamatcher för att få arrangemanget att funka tillsammans med andra frivilliga.

Varför är det så viktigt för er att landskapet och staden har ett fotbollslag högt upp i seriesystemen?

Hudiksvalls FF har ju under en lång period varit Hälsinglands flaggskepp och det vill vi naturligtvis fortsätta att vara, säger Kåge med tydlig övertygelse. Spelarna som kommer till Huff får en otroligt bra träningsmiljö, som gör dem till bättre spelare och som kan gå vidare i seriesystemet. Vi har flera som gjort detta, bl a Niklas Dahlström GIF Sundsvall i Allsvenskan även Oskar Wallin som i höstas gick till Degerfors IF i Allsvenskan, bara för att nämna 2 som gått till högsta serien. Det bevisar att föreningen gör något som är bra och rätt, som  utvecklar spelarna.

För Hasse är idrott viktigt och ett alternativ till mindre trevliga aktiviteter, som droger och brott bland framför allt ungdomar. Fotboll är en relativ enkel sport att utöva i fråga om resurser och utrustning och bidrar till sammanhållning, fortsätter Hasse, respekt till andra och också sätta mål och uppnå gemensamma resultat. Ett starkt representationslag gynnar hela landskapet och alla klubbars utveckling liksom en högre nivå och större bredd. Dessutom är fotboll kul och socialt.

Vad har varit  roligast hittills under den tid ni varit i föreningen?

Fantastiskt att som 2021 spela jämnt mot Hammarby i cupen. En historiskt bra insats, säger Hasse.

För min del utan tvekan när vi tog steget upp i div 1 hösten 2020, fortsätter Kåge, samt precis som för Hasse när killarna gör en kanonmatch i fjol höst mot Hammarby i Svenska cupen och där vi hade 1 – 1 till bara några minuter kvar av  matchen, förlust med 1 – 3.

Har ni någon hälsning till HuFF supportarna?

Se till att ta med er nära och kära och kom på matcherna för att stötta dessa fina och duktiga spelare som bjuder på fin och attraktiv fotboll. Jag hoppas och tror att vi inom en snar framtid åter är i div 1, hälsar Kåge

Att vara på plats och stötta på lagets matcher bidrar sannolikt mycket mer än vad de flesta förstår. Det är också superkul och många på läktaren gör det ännu roligare att se på och utöva fotboll, avslutar Hasse glatt.

Vi tackar Kåge och Hasse för deras fantastiska engagemang och hjärta i allt de gör för landskapet, staden och laget!

För Hälsingland – Mot Framtiden!