Motståndarkoll Österåker United FK

Det blir alltid lite killgissning när det gäller analyser så här tidigt på säsongen. Speciellt när det gäller Stockholmsfotbollen där det inte är lätt att hålla reda på alla spelare och klubbar. Men en del information kan man hitta. Här kommer därmed årets första motståndarkoll, Österåker United FK.

Det som förra säsongen hette IFK Österåker har i år bytt namn till Österåker United FK efter en sammanslagning med Åkersberga BK. Truppen består dock huvudsakligen av spelare från gamla IFK Österåker. Det är förståeligt för förra årets trupp var riktigt vass. Så pass bra att man kom tvåa i tabellen och därmed nådde positivt kval. Där blev dock Täby för starka och vann ganska klart över två matcher.

Österåker har haft en del omsättning i truppen. Men klasspelare som Lukas Dyrke (en av seriens bästa målvakter) och Adam Johansson (lagets skyttekung förra året) är kvar. Hudiksvalls FF hade stora problem med Javier Donado förra säsongen, men kan troligen pusta ut då han rehabar efter en skada.

Det som kanske påverkar mest är ändå att det skett en del förändringar i ledarstaben som har kommit med nya idéer om hur de ska spela. Detta är något de kämpat med att implementera under försäsongen. Innan denna säsong hade laget spelat på samma sätt i många år. Resultaten har också varit lite skiftande i träningsmatcherna. Möjligen kan man dra slutsatsen att det är bra att möta Österåker så här tidigt på säsongen.

Det är inte bara Hudiksvalls FF som varit på träningsläger för att få bra träning och lite teambuildning. Österåker åkte dock inte lika långt, de är nyss hemkomna från ett läger i Karlstad. Kanske har man kunnat drilla det nya spelsystemet där.

På förhand säger experterna på Aftonbladet och spelbolagen att Österåker United inte kan förvänta sig en succésäsong som föregående, men att de kommer vara med bland topplagen. Själv säger de att de gärna slår ur underläge och att truppen är bättre i år än förra året. Vem som får rätt vet vi först nästa höst.

En fingervisning får vi redan på lördag runt kl 18 när domaren blåser slutsignalen i årets premiärmatch i division 2 norra Svealand.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott