Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen: FC Arlanda

På söndag möter vi FC Arlanda i ännu en bortamatch. Nykomlingen kommer till match med ett gott självförtroende och en god form. Laget öser också in mål just nu, så vårt försvar kommer ställas på prov.

Arlanda är som sagt nykomling i serien, men en pigg nykomling som gjort det väldigt bra i år. Laget har de senaste åren varit lite av ett jojo-lag som har en tendens att antingen bli uppflyttade eller nerflyttade. Mest uppflyttade dock. Så sent som 2019 spelade man fotboll i division 4.

De två personer som är naturligt att lyfta fram i Arlanda är faktiskt två profiler som inte kommer vara med i matchen då båda är avstängda. Dumt att nämna dem i en motståndarkoll kanske, men det är svårt att undvika.

Först den meste målgöraren Muktar Ahmed. Den giftiga anfallaren har startat 20 matcher under säsongen och gjort 9 mål. Det är han alltså bäst på i Arlanda.

Den andra hittar vi normalt på tränarbänken och måste vara den mest meriterade personen i serien, nämligen Vadim Yevtushenko. Huvudtränaren har en bakgrund i ett av Sovjets bästa klubblag Dynamo Kiev där han spelade 225 matcher på 80-talet. 1986 vann han cupvinnarcupen där han gjorde mål i finalen mot Atletico Madrid. Han spelade också 12 landskamper för Sovjet. Han flyttade sedan till Sverige och vann SM-guld med AIK 1992. Som tränare har han haft olika roller i exempelvis Ukrainska landslaget, Dynamo Kiev, och Hammarby. Och numera alltså i Arlanda.

Om vi ändå ska nämna någon som är uttagbar i söndagens match så kan Kim Käck Ofordo lyftas fram. Han är en stor och stark spelare som är svår att tas med och som gjorde stort intryck förra matchen lagen emellan. Anton Charbachi med sina 7 mål och andra plats i interna skytteligan är också värd att nämna.

Arlanda är ett formstarkt och ett målglatt lag. På höstsäsongens 9 matcher har man nämligen vunnit 5 av dem. I senaste omgången tog man en fin vinst mot Skiljebo med hela 4-1. Sådana siffror är inte ovanliga när det gäller Arlanda. På de senaste 4 matcherna har laget nämligen en målskillnad på 14-4! Och då är en av dessa matcher en förlust med 0-2 mot serieledande Karlberg. Förhoppningsvis kan Muktar Ahmeds bortavaro lugna ner lagets målform något. Tyvärr för oss så har Arlanda många olika målskyttar i laget.

Mötet i våras mellan lagen vann Hudiksvalls FF med 2-0. Vi hade ganska bra kontroll över den matchen och kanske skulle vunnit med någon mer boll. Cihan avgjorde dock matchen med mål först på tilläggstid. Men även om vi skulle gjort något mål till i den matchen så hade även Arlanda ett par bra lägen.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott