Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen: FC Gute

Ny hemmamatch på lördag, denna gång mot vad som borde vara ett svagare motstånd än det underskattade Kungsängen som vi var numret för litet mot föregående helg. Men i denna serie finns inga lätta matcher, och Gute är säkerligen ordentligt taggade eftersom en vinst skulle innebära att man säkrat kontraktet

FC Gute, som tidigare hette Visby Gute, är ett lag som spelat många år i division 2, men har de senaste två åren varit snubblande nära att bli degraderade.

Framförallt tänker man lång och lite krånglig bortamatch för HuFF när man tänker FC Gute. För “sårkarna” från Gotland blir lördagens match därmed också deras jobbigaste bortaresa för säsongen. Den långa resan gör även att matchen börjar redan 12:30.

Att Gute ligger i botten av tabellen (på placeringen över negativt kvalstreck) är förståeligt om man tittar på deras form. Laget har inte vunnit sedan slutet av juli och har radat upp förluster. Då nedflyttningsstrecket närmat sig allt mer hade man inför senaste matchen hade ett möte med laget, och det verkar ha gett resultat eftersom man fick stopp på förlusterna då man kryssade mot bottenkollegan Uppsala. Det är säkert en match som HuFFs ledning granskat då detta är två av de tre lagen som Huff har kvar på programet. I och med krysset mot Uppsala så ska det mycket till för att ramla ner till kvalplats. De har 7 poäng ner och 9 poäng kvar att spela om. Risken är dock stor att de inte plockar några mer poäng denna säsong då man i två av matcherna möter topplag i form av HuFF och Stocksund. Ska de plocka någon poäng så får de gärna göra det mot Stocksund i sista omgången…

Som det redan nämnts så är det en lång bortamatch för Gute, och laget är ett betydligt bättre hemmalag än bortalag. På de tre senaste bortamatcherna har man exempelvis förlorat samtliga och har en målskillnad på 1-11. Storförlust med 5-1 mot Sandviken var lågvattenmärket.

Lagets mest namnkunniga personer hittar vi på bänken. Laget leds nämligen av de gamla allsvenska profilerna Christophe Lallet och Richard Spong.

Gute får klara sig utan mittfältshårdingen och kravställaren Joel Elofsson som är avstängd. Lagets bästa lagdel är backlinjen där nyförvärvet Tufve Östlund är en fin mittback som även ligger på delad andraplats i interna skytteligan med 3 mål. Lagets kanske största talang, 20-åriga mittfältaren Ossian Ogestad, har även han gjort 3 mål. Offensivt är det annars inga spelare som sticker ut. Laget har endast mäktat med 21 mål under säsongen och två spelare leder skytteligan på 4 mål var, den egna produkten Isak Ahl Holmström och den notoriske målskytten Modou Lamin Touray.

Vi önskar gotlänningarna välkomna till Hudiksvall på lördag. Vi hoppas också att de får åka hem utan poäng. Och mest kanske vi ändå hoppas att de sparar sitt krut till sista omgången när de möter våra värsta rivaler om den eftertraktade kvalplatsen – IFK Stocksund.

Text: Henrik Pettersson