Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen: IFK Uppsala

IFK Uppsala, eller Idrottsföreningen kamraterna Uppsala som de formellt heter, är en klubb med anor. Klubben bildades i slutet av 1800-talet och hade några år i hösta serien på tidiga 1900-talet. Som bäst kom man tvåa i högsta serien. Numera håller man till i division 2 norra Svealand, men så sent som 2018 spelade laget i division 4.

Förra säsongens möten är något vi ser tillbaka på med glädje. Bortamatchen vann vi med 1-0 och hemmamatchen, sista matchen för säsongen, vann vi med hela 7-1. Värt att notera är att såväl Araya som Arvid gjorde hattrick i den matchen.

Inför föregående säsong tippade många att IFK Uppsala skulle åka ur. Men även om laget mycket riktigt höll till i botten av tabellen klarade man sig tills slut med ganska komfortabla 8 poäng ner till strecket och slutade 10:a.

Tittar man på spelartruppen så är det inga storstjärnor det handlar om här utan ett kollektiv av habila spelare. Om någon ändå ska nämnas så är målvakten Joar Gadd Berglund och offensiva esset Filip Čekol värda att lyfta fram.

Vid en första glans ser formen ser inte bra ut för Uppsala, med två förluster och en oavgjord. Men då ska man komma ihåg att Uppsala har minst sagt tufft motstånd i inledningen av säsongen. Man möter nämligen förväntade topplagen Skiljebo, Karlberg och Hudiksvalls FF. Lägg till också att insprängd däremellan Kungsängen som verkar ha ett riktigt bra lag i år och har vunnit samtliga tre matcher övertygande. Poängen man tog var mot Skiljebo där man fick med sig 1-1. Så laget ser nog fram mot att få möta lite mer beskedligt motstånd snart.

Så kan man se på saken om man vill se glaset halvfullt. Vill man se det halvtomt så kan man peka på att man släppt in hela 7 mål på förlustmatcherna mot Kungsängen och Karlberg. I träningsmatcherna mot Syrianska och Dalkurd innan seriestarten släppte man in 11 mål, så man kan anta att tränare Stephen Odur drillar en del försvarsspel på träningarna.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott