Motståndarkollen – IFK Uppsala

I och med Rågsveds supertalang Hisham Shnwas avgörande mål i deras match mot Skiljebo under söndagen så kan även Huff slappna av något. Nu ska det till mycket om vi ska tappa den fina tredjeplatsen vi ligger på inför sista omgången. Då inte heller motståndaren IFK Uppsala har mycket att spela för så borde det vara två avslappnade lag på planen i säsongens sista match.

HuFF har som bekant förvånat många under säsongen, och har visat sig vara längre fram i sin “re-build” (dags att börja prata hockeyspråk så här i slutet av säsongen…) än vad de nog ens trodde själva. Nu vill laget säkert avsluta på bästa sätt inför hemmapubliken.

Motståndaren IFK Uppsala var tippade att ligga ungefär där de ligger just nu, nere vid det negativa strecket, men att man har hela 11 poäng ner måste man säga överträffade förväntningarna som åtminstone de så kallade experterna hade.

Uppsala har under säsongen visat att de trots att de är ett ungt lag är stabila och att de kan ge alla lag i denna serie en match. De har exempelvis fina vinster mot Skiljebo och Österåker under säsongen. Skulle man få för sig att bara räkna förluster så har HuFF endast en förlust färre än Uppsala. Det är i kryss kolumnen Uppsala istället sticker ut med sina 9 kryss, vilket är mest av alla tillsammans med Sandviken.

Formen har dock varit sämre på hösten och man har på de senaste 6 matcherna 0 vinster, 2 oavgjorda, och 4 förluster, med 8-22 i målskillnad. Men då ska det sägas att man haft en minst sagt tufft schema med möten mot såväl Stocksund, Österåker och Rågsved.

En bärande profil i laget är mittfältaren Filip Cekol, som gjort 6 mål i år. Det finns också en koppling till Hudiksvall i laget också eftersom Strand-fostrade målvakten Jonatan Hejdebäck finns med i truppen. Jonatan har dock inte debuterat för Uppsala ännu.

Vi hälsar IFK Uppsala välkommen till Hudiksvall!

Text: Henrik Pettersson