Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen: Karlbergs BK

Om man följt Hudiksvalls FF i några år så är Karlbergs BK en bekant motståndare. Vem minns inte kvalet till division ett 2018? Karlbergs BK, Hudiksvalls FF och IFK Haninge gjorde upp om uppflyttning och till slut hamnade alla på samma poäng. Karlbergs BK är den ständige toppkollegan som det alltid blir tuffa och jämna matcher mot.

Men faktum är att det var ett tag sedan lagen möttes nu. Föregående säsong huserade Karlbergs BK i division 2 södra Svealand och säsongen innan det spelade Hudiksvalls FF i division 1. Vi får gå tillbaka till (den för HuFF så underbara) säsongen 2020 för senaste mötet och det var säsongen då lagen bara möttes en gång. Den matchen slutade 0-0. Senast lagen möttes hemma och borta var alltså 2019. Då vann Karlberg hemma med 2-0, medan Hudiksvalls FF vann sin hemmamatch med 4-1 efter ett hattrick av Cihan Sener.

Förra säsongen spelade man alltså i den södra svealandserien där man slutade åtta i tabellen. Säkerligen en besvikelse för det ständiga topplaget. Men nya tränaren Baran Coscun har stora förhoppningar på årets säsong och ser sitt eget lag som favoriter att vinna serien.

Säsongsinledningen har dock inte varit någon succé. Visserligen två vinster, men det mot två lag som också startat säsongen svagt; Uppsala och Skiljebo. Ett kryss mot förväntade bottenlaget Viggbyholm imponerar inte heller. En förlust har man också hunnit med, i senaste omgången förlorade man mot säsongsinledningens succélag Kungsängen på hemmaplan.

En anledning till att inledningen på säsongen har varit lite stapplande kan också ha att göra med att det varit en stor omsättning i truppen. Hela 11 spelare in och 8 spelare ut har det varit enligt föreningens hemsida.

Det finns flera hot att se upp med i Karlbergs BK. Såväl sportchef som spelare har lyft fram det faktum att bredden är bättre i år.

Backen Isac Giordano Eriksson menar att det förra året fattades lite spets sista tredjedelen men att det nu ser bättre ut. Det verkar han onekligen ha en poäng i för nyförvärvet Kamil Dawid Dudziak leder seriens skytteliga på 4 mål på lika många matcher. Kamil öste in mål redan förra säsongen när han spelade i Huddinge.

Övriga då? Tränare Coscun lyfter fram mittfältaren Axel Lundgren som den hetaste spelaren på försäsongen. Mittbacken Michael Jahn samt mittfältaren (och trotjänaren) Alexander Bergendahl Kärki lyfts fram i Aftonbladets sammanställning av lagen och är de enda som får fullt betyg.

Ja, det finns onekligen en fin bredd i detta lag och när/om de får ihop allt så kommer detta vara ett tufft motstånd för alla lag i serien.

Text: Henrik Pettersson