Motståndarkollen – Korsnäs IF

Korsnäs spelade så sent som 2018 i div 4 men har med tränare Gustav Källbergs trygga hand avancerat och är i år nykomlingar i division 2. Det är första gången man är på denna nivå.De vann sin division 3 serie förra säsongen ganska komfortabelt. Även om man gjorde flest mål också så är det defensiven som imponerade mest förra säsongen då man bara släppte in 11 mål på hela säsongen.

Korsnäs är liksom HuFF ett ungt lag och hade en snittålder på 23 år när säsongen började. Det är ett lag som känner varandra väl då de allra flesta i laget har varit klubben trogen sedan tiden i div 4.

Därför kanske det är lite överraskande att man i årets serie släppt in klart flest mål av alla lag, vilket medfört att man ligger näst sist i tabellen. Om man exempelvis tittar på de fem matcher som spelats på höstsäsongen så har man fyra förluster och en oavgjord och hela 1-15 i målskillnad. Tyvärr för HuFF så verkar Korsnäs dock fått (tillfälligt?) stopp på blödningen och fått bättre ordning på defensiven de senaste två matcherna då de endast släppt in två mål, och då har de ändå mött topplaget Stocksund.

Vem kan då vara värd att hålla ett öga på i Korsnäs? Mest mål i Korsnäs har Marcus Bergsten gjort med sina fyra mål. Philip Munter Ribeiro är ett mål efter Bergsten, men verkar trivas mot topplagen då han gjorde mål mot HuFF i förra mötet lagen mellan, och även mot Stocksund i förra omgången. Den unge Ljusdalstalangen Dex Jillings har tidigare testat på att träna med HuFF men spelar nu med Korsnäs och har startat de flesta matcher.

Förra mötet är en av de där onödiga plumparna som HuFF tyvärr har under säsongen. Korsnäs vann med 2-1. Vi frågade en av HuFFs lagkaptener från den matchen vad han minns från den matchen, men det visar sig att Jesper försökt glömma den matchen.

– Jag minns inte så mycket egentligen. Det var en skitmatch. De gjorde ett mål efter bara några sekunder kommer jag ihåg, och då blev det lite uppförsbacke direkt.

Korsnäs får ursäkta men vi  måste vi ju först prata om förra matchen! Vad är dina reflektioner från AIK-matchen nu när du kanske hunnit landa lite?

– Man måste ju säga att 1-1 i halvtid får man vara nöjd med. Sen har vi ju stolpträff i början av andra, men sen rinner det väl iväg lite…

Var det någon motståndare som imponerade lite extra på dig? Du hade väl både Hussein och Larsson mot dig där på mitten?

– Ja… Det är ju skapliga lirare, skrattar Jesper. Men han tillägger att han inte tänkte så mycket på vilka man mötte för han var så inne i matchen.

Mycket tyder på att det blir spel mot ett mål på söndag mot Korsnäs. Men som nämnt tidigare så har ändå Korsnäs bommat igen ganska bra senaste två matcherna. För att få hål på dem tror Jesper att det viktigaste är att de fortsätter spela sitt spel som de gjort hela säsongen. Han tror också att talamod blir viktigt i matchen för det är ett lag som står lågt och är stora och starka.

Man kan gott argumentera för att den lagdel i HuFF med mest konkurrens är just på Jespers position i “mittfältstrean”. Det är fem spelare på gods division ett nivå som tampas om tre platser. Det tycker Jesper enbart är bra och han berättar att konkurrenssituationen gör att det blir lite extra fart på träningarna eftersom alla måste prestera bra för att få spela.

Nu laddar vi om efter urladdningen mot AIK och vi har revansch att utkräva mot Korsnäs för förlusten i våras! På vår hemmaborg tar de oss aldrig!

Tyvärr blir det ingen supporterbar på Mani´s till denna match då även den fantastiska personalen där behöver en dags vila i veckan, men vi ses på Glysis Sparbanken Arena på söndag klockan 14:00!

Text: Henrik Pettersson