Motståndarkollen: Kungsängens IF

Kungsängens IF var länge säsongens succélag och avfärdade allt motstånd de ställdes inför. Men efter bakslag i de två senaste matcherna är frågan om det är slut på det roliga nu?

Många blev nog förvånade över Kungsängens fina start på säsongen. Inte minst då man tappat sina två bästa målskyttar innan säsongen efter att Pascal Simba och Augustin Muyenga sökte sig till andra klubbar. Kvar i klubben är dock delade tvåan i förra säsongens interna skytteliga, Mohammed Siraj. Han har startat säsongen bra med två fullträffar. Chris Fox, fostrad i Brommapojkarna, är lagets bästa målskytt i år med fyra strutar.

Det gäller att ha lite flyt med motståndets dagsform under en säsong. Skiljebo hade precis funnit sin form när det var dags att möta HuFF förra omgången och var på rejäl uppgång. Nästa omgångs motståndare Kungsängen är det tvärtom med. Efter en stark öppning på säsongen har laget nämligen två raka förluster. Senast mot nykomlingen Viggbyholm och innan det en storförlust mot just Skiljebo med 4-0. Men tack vare den fina starten på säsongen med fyra raka vinster ligger man ändå tvåa i tabellen. Vinsterna man tog var kanske inte mot de riktigt topptippade lagen, men vinsten mot Karlberg imponerar ändå.

Kungsängen har spelat i division två sedan 2019 och har hela tiden varit ett stabilt lag på undre halvan av tabellen. Faktum är att man i stort sett prenumererat på nionde platsen där man hamnat tre av de 4 fyra senaste säsongerna. Endast 2020 särskiljer sig då man hamnade på negativt kval.

Även om Hudiksvalls FF och Kungsängen hållit till i olika delar av tabellen under de senaste åren så är faktiskt Kungsängen lite av ett skräcklag för Hudiksvalls FF. Lagen har mötts fem gånger och Kungsängen har vunnit tre av dem. Föregående säsong vann Kungsängen hemma med 3-0 och borta med 3-1. 2019 slutade matchen 2-2 (sen kvittering av våfflan) och 2020 lyckades Hudiksvalls FF vinna med 4-2 (firma Sener & King gjorde två var).

Vi har definitivt revansch att utkräva.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott